Šport > Zimski športi
91244 ogledov

Najboljši na svetu šokiral: "Ne maram trenirati, pijem alkohol, jem, kar hočem"

Ryoyu Kobayashi Epa
Ni skrivnost, da branilec velikega kristalnega globusa ni pristaš trdega dela.

Dvakratni zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal Ryoyu Kobayashi je z veliko mero iskrenosti spregovoril o odnosu do dela, prehranjevalnih navadah in življenjskem slogu. 

Petindvajsetletni Japonec, ki se je v lanski sezoni veselil drugega velikega kristalnega globusa, je priznal, da v prostem času nerad sledi strogemu prehranjevalnemu režimu, h kateremu stremijo številni njegovi kolegi.

Povedal je tudi, da brez slabe vesti uživa v dobri hrani in pijači ter da na treningu ne mara ostati dlje, kot je to nujno potrebno, da obdrži stik s tekmeci.

"Če želim zmagovati, moram dati vse od sebe, toda vedno jem tisto, kar si zaželim. Ne izogibam se nobeni hrani zavoljo svojega telesa. Ker zelo rad jem, post zame ne pride v poštev."

Ryoyu Kobayashi | Avtor: Epa Epa
"Moja najljubša jed je ramen (gosta juha, ki poleg zelenjavnih in mesnih dodatkov temelji na dveh glavnih sestavinah: jušni osnovi in ramen rezancih, op. a.). Vedno jo vzamem s seboj na pot. Alkohol uživam tudi na vrhuncu sezone. Seveda si postavim tudi določene omejitve, trudim se recimo, da ne jem po 21. uri. Moj cilj med sezono je tudi uživanje ob hrani in alkoholnih pijačah države, v kateri se nahajam."

"Japonska hrana je najokusnejša. Ko sem doma, tehtam več kot 60 kg, medtem ko v Evropi, kjer nisem obkrožen s toliko dobrotami, običajno izgubim kakšen kilogram. Jem dva obroka na dan - kosilo in večerjo. Zavedam se, da je zajtrk pomemben za zdravje, toda moje telo ga ne potrebuje. Prav tako nisem pozoren na beljakovine. Raje imam čokolado in gumi bombone. Dokler to ne vpliva na počutje, lahko ješ, kar hočeš."

Kar zadeva delovne navade, skakalni šampion prisega na načelo 'manj je več'. "Nikoli nisem skrival, da ne maram preveč trenirati. Še posebej poleti treniram pol manj od svojih kolegov. Količina treninga ne odloča o zmagovalcu v smučarskih skokih. Pomembno je, da ne treniraš preveč. Za skoke ne potrebuješ vseh mišic, nekatere lahko celo omejujejo gibe. Če lahko dvigneš 120 kilogramov, še ne pomeni, da boš ob pristanku stabilnejši," je bil jasen zmagovalec 27 tekem za svetovni pokal.

Ryoyu Kobayashi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • indigokid 07:24 07.oktober 2022.

    ta princip, da je manj več, se lahko prenese tudi širše ... npr. na 4-6 urni delavnik ... poveča se produktivnost, zadovoljstvo ob delu, kakovost opravljenega dela ali narejenega izdelka, vse ... hkrati se s tem človeku približa občutek življenja ...prikaži več ... ne pa to, kar se gremo zdaj ... neko zasužnjevanje do skrajnih meja za neko najbolj skromno preživetje ... vsak zdrav in normalen človek se bo zatekel bodisi v kriminal bodisi v klošarjenje ... razen, če ima sredstva od kakšnih staršev, sponzorjev

  • jakec1575 00:24 07.oktober 2022.

    Upam, da ga poslušajo. Glede treninga je navedel resnico, ki je znana že vsaj 40 let. Več ni bolje.

Sorodne novice