Šport > Zimski športi
6659 ogledov

Neverjetno, dobili so ga z iglo v roki

Max Hauke Vorlberg Online
Policisti so ga med racijo ujeli ob uporabi krvnega dopinga.

Avstrijska policija je v raciji, ki je potekala med svetovnim prvenstvom v Seefeldu, aretirala pet športnikov. To so Avstrijca Max Hauke in Dominik Baldauf, šesta z nedeljskega ekipnega sprinta, Kazahstanec Aleksej Poltoranin in Estonca Karel Tammjärv ter Andreas Veerpalu. Vsi so krivdo tudi priznali.

Vsaj prvemu tudi ni preostalo nič drugega, saj so ga policisti ujeli in posneli prav med uporabo krvnega dopinga. Hauke si je na nedovoljen način želel pomagati tik pred tekmo, posnetek pa je zdaj objavil Vorarlberg Online. Avstrijska javnost je zgrožena, šestindvajsetletniku pa ne gre v prid tudi podatek, da je policijski kadet. Na posnetku ga 'kolega' iz policije sprašuje, ali je še kdo v stanovanju, Hauke pa je le odkimal z glavo.

doping, afera Seefeld Aretacije Šport Velike posledice dopinške afere na SP

"V športu ni prostora za doping. To ni lepo videti, nisem vedel, da počne to. Težko je opisati, kako se počutim, pravkar sem šele izvedel, da je moj prijatelj navaden goljuf. Ne sovražim ga, vendar ga ne želim več videti v tem športu. Po takšnem dejanju se ni mogoče več vrniti," je po ogledu posnetka dejal Škot Andrew Young, sicer Avstrijčev partner na treningih. partner

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.