Šport > Zimski športi
401 ogledov

Norveški rekorder moral pod nož

robert johansson Epa
Eden najboljših smučarskih skakalcev na svetu je opravil manj zahtevno operacijo hrbta.

Robert Johansson, dvakratni svetovni prvak v ekipni konkurenci, je zaradi ponavljajočih se težav s hrbtom legel na kirurško mizo v želji po optimalni fizični pripravljenosti za prihajajočo olimpijsko sezono.

"Težave so me spremljale že zadnji dve sezoni. Po pregledu z magnetno resoncano ter posvetu z zdravniki in drugimi specialisti smo prišli do zaključka, da je poseg pravilna odločitev. Šlo je za endoskopsko operacijo diska. Poseg je potekal brez zapletov in že čutim izboljšanje," je sporočil brkati 31-letnik in dodal, da je bolnišnico zapustil na dan posega.

"Zdaj se resnično  veselim treninga, da bom 100-odstotno pripravljen na zelo zanimivo zimo," je dodal peti skakalec pretekle sezone.

Johansson je norveški rekorder (252 m v Vikersundu) in zmagovalec treh tekem za svetovni pokal. Največje uspehe je doslej dosegal v ekipni konkurenci, v svoji vitrini pa ima tudi dva posamična brona z olimpijskih iger v Pyeongchangu (2018).

robert johansson | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice