Šport > Zimski športi
18 ogledov

Perko 12. v Wengnu, smučarke v Cortini

rok perko smuk trening EPA "Težko se je posloviti," je zapisal Rok Perko.
Najboljši svetovni smukači so že preizkusili progo Lauberhorn.

Italijanski alpski smučar Werner Heel je bil najhitrejši na današnjem prvem smukaškem treningu pred sobotno tekmo za svetovni pokal v švicarskem Wengnu.

Drugo mesto je zasedel njegov rojak Peter Fill (+0,30), tretje pa Švicar Patrick Küng (+0,45). Najboljši Slovenec je bil Rok Perko na 12. mestu, za Heelom pa je zaostal 1,52 sekunde. Andrej Šporn (+3,87) je zasedel 40., Martin Čater (+5,48) 62., Klemen Kosi (+6,66) pa 74. mesto.

Namesto Ga-Pa v Cortino

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je medtem sporočila, da bodo v nemškem Garmich-Partenkirchnu odpovedane tekme svetovnega pokala alpskih smučark nadomestili v italijanski Cortini d'Ampezzo. V soboto, 25. januarja, bo ob 10.15 na sporedu smuk, dan pozneje pa še superveleslalom, start bo ob 12. uri.

V Nemčiji so morali v ponedeljek tekme odpovedati zaradi pomanjkanja snega. Cortina pa bo tako gostila dvojni program tekem alpskih smučark, saj bosta že ta konec tedna tam na sporedu dve tekmi v hitrih disciplinah, smuk v soboto ob 10.30 in superveleslalom v nedeljo ob 11.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.