Šport > Zimski športi
303 ogledov

Na Pokljuki predstavili junake prihajajoče zime

Filip Flisar, Vesna Fabjan, Jakov Fak in Peter Prevc Simon Maljevac
Kdo nas bo razveseljeval v letošnji sezoni?

Na Pokljuki je potekala predstavitev vseh reprezentanc, ki delujejo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Članice in člani zimskih panog že z nestrpnostjo pričakujejo začetek sezone svetovnih pokalov, katere vrhunec bodo olimpijske igre v Južni Koreji. Cilj je medalja, je razmišljanje vseh reprezentantov in reprezentantk glasno izrazil smukač Boštjan Kline.

Dogodka so se udeležili člani vseh panog, ki so združene pod okriljem SZS. Gre za panoge alpskega smučanja, deskanja na snegu, smučanja prostega sloga, biatlona, smučarskih skokov, tekov, nordijske kombinacije, telemarka in združenja učiteljev in trenerjev smučanja.

"Eden glavnih ciljev so vsekakor olimpijske igre, ampak do tam je treba priti, pa tudi kasneje so še tekme, vsaka posebej, vsaka je najbolj pomembna," je dejala prva slovenska zvezdnica Ilka Štuhec.

"Lahko optimistično gledamo na sezono. Zanesljivo je cilj medalja na OI, sicer je medalja cilj tudi vseh ostalih 5000 športnikov, ki bodo na olimpijskih igrah. Do iger moramo seveda najprej priti, v svetovnem pokalu se na vsaki tekmi posebej najbolje odrezati, igre pa oddirkati čim boljše," pa je razmišljanje športnikov povzel prvi slovenski smukač Kline.

Na Pokljuko so prišli tudi skakalna brata Peter in Domen Prevc, Ema Klinec, Filip Flisar, Žan Košir, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič, Jakov Fak in Teja Gregorin.

Med govorci je bil tudi najuspešnejši slovenski skakalec Peter Prevc, ki je priznal, da na pripravljalnih tekmah poletne velike nagrade ni izpolnil zastavljenih ciljev, a poudaril, da je časa še dovolj. 

"Od maja smo delali po najboljših močeh in tako bo tudi naprej. Poletne tekme se niso izšle po pričakovanjih. Takšen je šport. Na srečo imamo še šest tednov, da se popravimo in pripravimo na dolgo zimo," je povedal nekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal (2016).

Predstavitev reprezentanc:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice