Šport > Zimski športi
15399 ogledov

Po padcu Vonnove tišina na progi

Lindsey Vonn
Izjemna ameriška smučarka je doživela nov grd padec.

Na smučišču v Lake Louisu je Lindsey Vonn doslej zabeležila že 18 zmag, od tega 14 v smuku. Tokrat se je na progo podala s številko 17 in na sredini proge zanesljvivo vodila, nato pa je njena prednost postajala manjša in manjša. Vonnova, ki je bila v zadnjih letih večkrat hudo poškodovana, je imela ob nekoliko slabši vidljivosti znova težave in je po padcu pristala v zaščitnih mrežah.

Vsi ob progi so onemeli, slišal se je le krik bolečine, ki ga je izpustila Vonnova. Delavci ob progi so Američanki priskočili na pomoč in ji pomagali iz mreže, po mučnem čakanju pa so si gledalci oddahnili, ko je Američanka sama odsmučala v dolino. Padec je tako očitno izgledal bolj grozno, kot se je nato končal.

Pred nastopom Vonnove je sicer vodila še ena povratnica v belo karavano. Cornelia Hütter si je januarja strgala križne vezi v kolenu, na svoji prvi tekmi v sezoni pa je tokrat za devet stotink premagala Tino Weiraither. Odlično vožnjo je presenetljivo prikazala tudi specialistka za tehnične discipline Mikaela Shiffrin, ki je za avstrijsko smukačico zaostala tri desetinke.

Lindsey Vonn Boleče Šport Vonn: Ne morete me ustaviti

Po padcu Vonnove je sledila nekajminutna prekinitev, kasneje pa se nobena od tekmovalk ni uspela zavihteti med najboljše. Na progi, kjer je v minuli sezoni do prvih zmag v karieri prišla Ilka Štuhec, je kot edina Slovenka s številko 41 nastopila Maruša Ferk, ki pa je z zaostankom 4,45 sekunde prišla na takrat zadnje mesto in ostala daleč od dobitnic točk.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 11:25 02.december 2017.

    Imam občutek, da se pri njej nekoč ne bo končalo dobro......