Šport > Zimski športi
5813 ogledov

Desetinke spet v škodo Slovenkam, Pinkelnig zdaj bližje Niki Prevc

Križnar Profimedia
Na skakalnici v Trondheimu Nika Križnar tretja, Nika Prevc peta.

Po moški tekmi v Trondheimu, na njej je Peter Prevc osvojil drugo mesto, so se za nove točke svetovnega pokala in norveške turneje pomerile še skakalke. Po prvi seriji je vodila Nika Križnar pred Norvežanko Eirin Mario Kvandal in rojakinjo Niko Prevc. Razlike so bile zelo majhne, Kvindal je zaostala za 1,1 točke, vodilna v skupnem seštevku pa za 1,3.

Tudi ostale skakalke niso veliko zaostajale. Avstrijka Eva Pinkelnig, edina prava kokurentka Prevčevi v boju za veliki kristalni globus, je bila četrta (-1,8), osma Selina Freitag pa je na primer zaostajala za 5,4 točke.

V finalno serijo se je z 21. mestom prebila še Katra Komar, brez drugega poizkusa pa sta ostali Taja Bodlaj in Ema Klinec, bili sta 36. in 37.

Po prvi seriji šesta Alexandria Loutitt je kot prva na tekmi preletela stometersko znamko in z doskokom pri 101,5 metra prepričljivo prevzela vodstvo. Žirija je reagirala in skrajšala zalet za eno mesto. Za Kanadčanko je zaostala Avstrijka Seifriedsberger, Pinkelnig pa je bila za 1,5 točke boljša.

Na vrsti je bila Prevc, ki je s 97,5 metra zaostala za svojo tekmico in tudi Loutittovo.

Kvandal je nato prevzela vodstvo pred Pinkelnigovo. A le za 0,6 točke. Sledil je le še skok Nike Križnar. Ta je za zmagovalko zaostala samo 0,8 točke in osvojila tretje mesto. Četrta je bila Loutitt (-2,1), peta pa Prevc (-3,5).

Slednja je v primerjavi s tokrat drugo Pinkelnig izgubila 35 točk naskoka v skupni razvrstitvi. Razlika zdaj znaša 154 točk.

Kvandal je povečala vodstvo v skupni razvrstitvi norveške turneje, kjer se skakalke borijo tudi za 40.000 evrov denarne nagrade, ima 970,3 točke. Prevc je tretja z 920,6.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • optimist11 20:09 12.marec 2024.

    A danes pa ni bilo potrebe po zniževanju zaletnega mesta Jelko Gros? Tvojih 20 pik zna na koncu še odločat o naslovu. Slovenci smo neverjetni- Petru vzel nalov Tepeš, Niki (upam da ne) Gros.

Sorodne novice