Šport > Zimski športi
1183 ogledov

Prevc bo želel dokazati, da ni storil napake

peter prevc Profimedias
Pred smučarskimi skakalci sta še zadnji dve tekmi velike nagrade.

V nedeljo se bodo merili v avstrijskem Hinzenbachu, v torek pa še v nemškem Klingenthalu. Glavni trener Goran Janus bo na tekmi popeljal sedem skakalcev, in sicer Anžeta Laniška, Anžeta Semeniča, Roka Justina, Žigo Jelarja, Mirana Zupančiča, Bora Pavlovčiča in Petra Prevca.

Oči bodo uprte predvsem v Laniška, ki bo branil prvo mesto v skupnem seštevku, in Prevca, slednji bo poskušal dokazati, da je bila zamenjava smuči pravilna poteza.

Peter Prevc Prevc Šport "Čustva je bilo treba pustiti ob strani" Peter Prevc Menjava Šport Prevc ne bo več skakal na slovenskih smučeh

Lanišek ima na vrhu skupnega seštevka 331 točk, 17 točk več od dvakratnega zmagovalca letošnji tekem, Japonca Junšira Kobajašija, tretji je trikratni zmagovalec letošnjih tekem, Poljak Dawid Kubacki, s 300 točkami. To so tudi edini trije zmagovalci na letošnjih sedmih preizkušnjah. Lanišek bi s skupno zmago postal drugi slovenski zmagovalec poletne nagrade po Jerneju Damjanu leta 2014.

V pokalu narodov je Slovenija trenutno s 1114 točkami druga, s 1330 točkami vodi Poljska.

Lani je tako v Hinzenbachu kot Klingenthalu zmagal Poljak Maciej Kot, Prevc je bil obakrat tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.