Šport > Zimski športi
4426 ogledov

Prevc ne bo več skakal na slovenskih smučeh

Peter Prevc Peter Prevc.
Peter Prevc se je po manj uspešni sezoni odločil za menjavo smuči.

Po izjemni sezoni, ko je Peter Prevc popolnoma deklasiral konkurenco, so se pri Elanu odločili, da ne bodo več proizvajali skakalnih smuči, njihovo proizvodnjo pa je prevzel domači podjetnik in inovator Peter Slatnar. V minuli sezoni so tako številni skakalci uporabljali Slatnarjeve smuči, med njimi tudi najstarejši od bratov Prevc, ki pa ni uspel ponoviti dosežke iz prejšnjega leta.

Peter Prevc Peter Prevc Šport Odločil se bo v naslednjem mesecu
Peter Prevc Zdaj na ... Šport Peter Prevc z novimi smučmi

V iskanju prave forme in boljših občutkov se je tako najboljši slovenski skakalec odločil za preizkus smuči drugega proizvajalca, zdaj je postalo jasno, da bo skakal na Fischerjevih smučeh. "Tega ne bi jemal kot poraz. To jemljem kot spodbudo in motivacijo za naprej. Če bo Peter Fischerjeve smuči prepoznal kot boljše, se lahko iz tega kaj naučimo. Seveda bo bolelo. Včasih boli, vendar vedno pravim, da moramo biti ljudje razumni in gledati s športne plati. Nobenih zamer ne sme biti. Nam je pomembno, da ga spet spravimo na oder za zmagovalce. Če bo na naših smučeh, toliko bolje," je pred časom za Sportal dejal Slatnar.

Komentarjev 1
  • marialorca 17:37 14.september 2017.

    "V iskanju prave forme in boljših občutkov se je tako najboljši slovenski skakalec odločil za preizkus smuči drugega proizvajalca, zdaj je postalo jasno, da bo skakal na Fischerjevih smučeh." Bomo vsi navijali za Petra neglede na Slatnar ali Fisher. O ...prikaži večO kvaliteti smuči bo debata, ko bo Sara Takanashi serijsko zmagovala, Petru pa se bodo stopničke izmuznile (ne bo samo veter kriv).