Šport > Zimski športi
645 ogledov

Prevc: "Po pravici povedano je vse skupaj zelo bedno."

peter prevc Profimedia
Profesionalni športniki se po zaustavitev vseh športnih aktivnosti na stari celini in drugod po svetu počasi privajajo na življenje za štirimi stenami.

Zaradi izbruha novega koronavirusa se je predčasno končala tudi letošnja sezona smučarskih skokov, katere vrhunec bi moralo biti svetovno prvenstvo v poletih v Planici. Tekmovanje je kar nekaj časa viselo v zraku, na koncu pa organizatorjem v luči naraščajoče zdravstvene krize širom sveta ni preostalo drugega, kot da prvenstvo odpovejo. 

Eden glavnih slovenskih adutov v dolini pod Poncami bi bil trikratni najboljši letalec na svetu Peter Prevc (2014, 2015, 2016), ki je tik pred nepričakovnim koncem sezone ujel pravo formo in se v okviru turneje Raw Air pred praznimi tribunami v Lillehammerju veselil prve zmage v svetovnem pokalu po več kot treh letih. Skakalci so se nato pomerili še na eni tekmi, preden je nad sezono 2019/2020 padel zastor.

peter prevc | Avtor: Epa Epa

"Sezona je bila zame zelo uspešna. Veliko rezultatov je bilo vrhunskih, zelo malo katastrofalnih. Lahko sem zadovoljen. Je pa tako, ko imaš v načrtu še nekaj tekem in se sezona nenadoma prekine, so občutki zelo čudni. Kar naenkrat je bilo konec. Ne moreš se veseliti, ker je bilo vsega tako hitro konec, prav tako ne smeš biti žalosten že zaradi zdravstvenih težav, s katerimi se srečuje toliko ljudi po svetu. Po pravici povedano je vse skupaj zelo bedno," se je iz karantene za televizijsko oddajo Dobro jutro na prvem programu nacionalne televizije javil najboljši orel pretekle sezone (8. mesto v skupnem seštevku).

Prosti čas v izolaciji preživlja v krogu družine, nekaj pa ga je namenil tudi hišnim opravilom. "Pomlad je tukaj in s tem tudi spomladansko čiščenje, predvsem pa to velja za pospravljanje opreme in drugih zadev, ki so se nabrale tekom sezone," je povedal Prevc in dodal, da bi njegov vsakdan izgledal povsem drugače, če se Slovenija ne bi znašla v primežu pandemije.

"Po planu bi se v teh dneh zahvaljeval pokroviteljem, ki nas podpirajo skozi celo sezono. Mislim, da bi bil prav tem trenutku na poti v Gorenje. Dopusta si nisem rezerviral, ker sem do zadnjega čakal, kako se bodo razpletle stvari z epidemijo."

Za konec je Slovencem in Slovenkam posredoval zelo pomembno sporočilo. "Upam, da so ljudje slišali že dovolj in se tega tudi držijo. Kdor ima to možnost, naj ostane doma, ker s to boleznijo ni šale. Spremljal sem začetke po svetu. Vsi so bili prepozni, mogoče tudi mi. Ko bereš o tem, da se morajo zdravniki v Italiji odločiti, kdo bo preživel, se zaveš, da nas ne sme preveč naenkrat v bolnišnico, zato moramo vsi čim dlje ostati zdravi," je zaključil slovenski as.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice