Šport > Zimski športi
182 ogledov

Še en smučar po padcu končal sezono

Josef Ferstl Epa
Osip se nadaljuje.

Nemški alpski smučar Josef Ferstl je zaradi posledic padca na današnji smukaški preizkušnji svetovnega pokala v domačem Garmisch-Partenkirchnu že končal sezono, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dvaintridesetletnik si je ob padcu v zaščitne mreže poškodoval kolk in gleženj.

Nemški specialist za hitre discipline je namreč ravno pred skokom storil napako, zaradi česar ga je vrglo v zaščitne mreže. Te so ga zadržale, sprožila se mu je tudi zaščitna blazina. Potem ko se je pobral, je sam odsmučal do cilja.

Josef Ferstl | Avtor: Epa Epa

Podrobni pregledi v bolnišnici so nato pokazali raztrgano mišico ob levem kolku ter zlom gležnja, zaradi česar je njegova sezona končana, je sporočila Nemška smučarska zveza.

Ferstl je tekmi v Garmischu tako kot ostali tekmovalci vzel kot generalko pred svetovnim prvenstvom v italijanski Cortini d'Ampezzo, ki se bo začelo v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice