Šport > Zimski športi
2 ogledov

Slovenija izpadla v četrtfinalu

Žan Kranjec EPA
Slovenski alpski smučarji so na mešani ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala v Aspnu izpadli v četrtfinalu. Tam jih je s 3:1 premagala Italija. Slednja je bila na koncu četrta, v malem finalu je izgubila proti Franciji. Zmagala je Švedska.

 

Slovenci so bili v četrtfinalu nemočni proti Italijanom. Ana Drev je uvodoma izgubila - za zgolj štiri stotinke sekunde - proti Chiari Costazza, zatem je Žan Kranjec za desetinko ugnal Patricka Thalerja, Ana Bucik je za 19 stotink priznala premoč Irene Curtoni, Martin Čater pa je na koncu klonil pred Giulianom Razzolijem, zaostal je za več kot pol sekunde.

Poleg Italije so se v polfinale prebile še reprezentance Švedske, ki je izločila Avstrijo, Francije, ki je s 4:0 izločila Norveško, in Nemčije, ki je po času premagala Švico. V veliki finale sta se prebili Švedska, ki je izločila Francijo, in Nemčija, ki je izločila Italijo.

Na koncu je tretje mesto osvojila Francija z zanesljivo zmago proti Italiji, druga je bila Nemčija, zmagala pa je Švedska. Slovenija si je razdelila peto mesto z Avstrijo, Norveško in Švico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.