Šport > Zimski športi
3815 ogledov

Slovenski orli brez velikega tekmeca

Severin Freund EPA Severin Freund.
Nemški zvezdnik smučarskih skokov Severin Freund zaradi poškodbe ne bo nastopal v naslednji olimpijski zimi, so sporočili iz nemške zveze.

Skupnega zmagovalca svetovnega pokala iz leta 2015 Severina Freunda so danes operirali v Münchnu, ker si je v četrtek na treningu v Oberstdorfu raztrgal križne vezi desnega kolena, drugih v zadnjih sedmih mesecih.

Walter Hofer Daniel Andre Tande Smučarski skoki Šport Skakalci v sezono s pomembno novostjo

"En zelo velik zastoj na športni poti sem že imel, zato je to zame tokrat še težje," je dejal 29-letni Freund, nemški trener Werner Schuster pa je ocenil: "Ta poškodba je tako za Severina osebno kot tudi za celotno reprezentanco zelo težka. Pred nami je v olimpijski zimi velik izziv, kako bi nadomestili njegov izostanek."

Freund je 24. januarja letos zaradi poškodbe kolenskih vezi in meniskusa predčasno končal minulo sezono, svetovni prvak na veliki skakalnici iz Faluna 2015 poškodoval pa se je tudi tedaj poškodoval na treningu v Oberstdorfu in tako ni mogel braniti naslova na SP v Lahtiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.