Šport > Zimski športi
274 ogledov

Slovenski prvokategorniki razočarali, izkazal se je le Lanišek

Anže Lanišek Epa
Wellinger zmagovalec Hinzenbacha, Lanišek šesti, do točk le še Zajc.

Nemec Andreas Wellinger je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v avstrijskem Hinzenbachu. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na šestem mestu.

Slovenski skakalci so imeli danes v finalu le dva predstavnika, Laniška, ki je napadal z osmega mesta po prvi seriji, ter Timija Zajca. Ta je imel po polovici tekme 27. izhodišče. A s 85,5 metra dolgim skokom v finalu je izgubil še eno mesto in tekmo končal na 28.

Lanišek je nalogo opravil bolje, v drugi seriji je skočil 95,5 metra in napredoval za dve mesti. Le za desetinko točke je zaostal za petim Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Peter Prevc je bil s 33. mestom prekratek za drugo serijo, prav tako mladi Mark Hafnar s 44. in Žiga Jelar s 47. dosežkom prve serije.

Na vrhu je Wellinger slavil z 262,9 točke, pet točk manj je zbral njegov rojak Stephan Leyhe, ki pa je le za dve desetinki točke ugnal Avstrijca Daniela Tschofeniga.

Hinzenbach je predzadnja postaja poletne velike nagrade. V Avstriji pa sta prvič v novi sezoni po evropskih igrah v Zakopanah tekmovala tudi najboljša Slovenca Lanišek in Zajc. Sezono poletne VN so sicer najboljši slovenski skakalci skoraj v celoti izpustili, na prejšnjih tekmah so večinoma nastopali mlajši predstavniki.

V Hinzenbachu bo še ena tekma v nedeljo ob 14.45, sezona pa se bo končala naslednji konec tedna v nemškem Klingenthalu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.