Šport > Zimski športi
23914 ogledov

Smučarka izlila dušo: Jokala sem ure in ure

Corinne Sutter Profimedia
Švicarska alpska smučarka Corinne Suter je šokirala z izpovedjo. "Jokala sem ure in ure," je priznala.

Kaj je bil razlog za večurni jok Corinne Suter? Švicarka je januarja na svetovnem prvenstvu v Cortini na smuku po doskoku po enem od skokov začutila hude bolečine, zdaj pa je prvič spregovorila o tem, s čimer se je takrat soočala.

Zaradi strgane križne vezi v kolenu je predčasno končala sezone, zdaj pa je priznala: "Jokala sem ure in ure." Dodala je, da sta ji v najtežjih trenutkih pomagal član "konkurenčne" reprezentance, Avstrijec Marco Schwarz ter nekdanja smučarka, Američanka Lindsey Vonn.

"Po padcu sem nekaj ur jokala," je priznala Švicarka, katere krike je bilo moč slišati tudi na televizijskem prenosu (glej zgornji vdelan videoposnetek). 29-letnico je po hudi poškodbi čakala dolga rehabilitacija, med katero je naletela na številne preglavice in krajše neuspehe, kar je povsem načelo njeno psiho, je priznala. 

Dodala je, da sta ji pri tem precej pomagala pogovora z Lindsey Vonn in Marcom Schwarzem. Schwarz se po poškodbi sam bori za svojo vrnitev, Vonnova, ki je v svoji karieri imela veliko težav s poškodbami, pa ji je bila velika spodbuda. "Lindsey je večkrat poudarila, da ne smem gledati predaleč naprej. Njuni nasveti so bili zame dobri," besede Suterjeve prenaša avstrijski krone.at.

Specialistka za hitre discipline zdaj optimistično zre v prihodnost, čeprav še ne zna napovedati, kdaj se bo lahko vrnila na bele strmine. Po poškodbi je imela veliko časa za razmislek o tem, kaj se je dogajalo na strmini. "Takšne valove sem odpeljala že 100-krat, 99-krat se ni zgodilo nič. Tokrat pa se je. Verjetno sem bila v zraku preveč raztegnjena, mišice pa niso bile napete," je dejala in za konec usmerila še nekaj kritik proti Mednarodni smučarski zvezi (FIS). "Če si želite zmanjševati hitrost pri spustih, tega ne počnite z umetnimi valovi! In še: nihče ne potrebuje pristankov na ravnih tleh," je bila jasna Švicarka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.