Šport > Zimski športi
41 ogledov

Na SP nočejo več gledati eksotov

Olivier Jenot St. Moritz SP v alpskem smučanju EPA
Strokovnjaki, ki vodijo najboljše reprezentance v alpskem smučanju, so po številnih padcih in poškodbah v prvih dveh svetovnega prvenstva v St. Moritzu izrazili nesmisel nastopov tekmovalcev iz eksotičnih držav in zahtevajo, da Mednarodna smučarska zveza (Fis) izdela pameten načrt kvalifikacij za nastop.

"Na svetovnem prvenstvu so na startu tekmovalci, ki nimajo nobenih izkušenj. V Kitzbühlu ne vidiš smučarja iz Kazahstana ali Monaka, zakaj je treba, da nastopi na svetovnem prvenstvu. Proge so zahtevne, prav je tako, organizatorje se ne sme kriviti za nesreče, ki se dogajajo, saj so proge ponavadi optimalno pripravljene. Tudi tu v St. Moritzu je tako. Odgovornost mora prevzeti FIS, ona mora izdelati nek pameten načrt in določiti, kdo lahko in kdo ne sme nastopiti," je dejal glavni trener nemške reprezentance Wolfgang Maier.

Na torkovem moškem superveleslalomu sta se težko poškodovala Olivier Jenot iz Monaka in Martin Huber iz Kazahstana. Prvi si je poškodoval pljuča in je po operaciji na intenzivni negi, drugi pa je moral na operacijo zaradi poškodbe hrbta. 

Na ženskem treningu smuka se je poškodovala tudi Avstrijka Mirjam Puchner, ki pa seveda ne sodi med eksote. "Puchnerjeva pa je drug primer. Takim rečem, kot je bil njen padec, pa se je težko izogniti. Alpsko smučanje že samo po sebi veliko tveganje, če si tekmovalec in tekmovalko neznansko želi uspeha, pa je možnost za poškodbe še večja," je prepričan Maier.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.