Šport > Zimski športi
11 ogledov

Štiri tekme – poker zmag

Tina Maze EPA
Najboljša. Tina Maze v tej sezoni še ne pozna poraza v veleslalomu. Na štirih tekmah je štirikrat zmagala. Prednost. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Mazejeva 331 točk naskoka.

“Ko sem prišla v cilj, sem pozabila, da sem naredila kakšno napako. Videla sem izpisano številko ena in to je bilo dovolj za zmago. Res je, naredila sem veliko napako v zgornjem delu, toda zmaga potrjuje mojo odlično formo,” je bila po pokru veleslalomskih zmag zadovoljna najboljša slovenska smučarka.

Njen uspeh je še toliko slajši, ker sta njeni največji tekmici v boju za kristalni globus popolnoma zatajili. Maria Höfl-Riesch je bila po veliki napaki v drugi vožnji šele 26., Lindsey Vonn pa je odstopila že na prvi progi. Nemka zdaj za Mazejevo zaostaja 331 točk, Vonnova je padla na četrto mesto, prednost Mazejeve pa znaša že 385 točk.

Lindsey ima vsega dovolj

Štirikratna dobitnica kristalnega globusa je po slabem koncu tedna v Franciji napovedala, da se bo vrnila v Združene države Amerike in tako izpustila vsaj tekmi v švedskem Aareju, kjer bo v sredo nov veleslalom, v četrtek pa še slalom. “Tempo je noro naporen. Poskušam se čim bolj spočiti, zato mi je sobotna odpoved prišla prav. Ko se pogovarjam z drugimi smučarkami, ugotavljamo, da je težko. Vonnova odhaja domov, ne zdrži, pa tudi v formi ni. Dva dni bom morala še zdržati v Aareju, potem pa pride nekaj dni počitka,” je dejala Črnjanka. Vonnova bi se lahko na tekme svetovnega pokala vrnila šele sredi januarja, ko bodo v St. Antonu na sporedu hitre discipline. Po Aareju bodo sicer tehnične discipline še v Semmeringu, Münchnu in Zagrebu.

“Za mano izjemna ekipa”

Mazejeva je v Courchevelu visoko vodila že po prvem teku, v drugem pa ji je uspelo ohraniti nekaj prednosti pred Kathrin Zettel. “Obrestuje se nam, da smo veliko vadili tudi na izjemno težkih progah. Za mano stoji izjemna ekipa in vsakdo je veliko prispeval k mojim uspehom. Tega se zavedam vsak dan in sem jim hvaležna. Tudi zato prepričljivo vodim v pokalu. Toda nočem razmišljati o točkah. Potem nimam pravega občutka. Osredotočati se moram na svoje tekme. Za to, da je stvar zanimiva, ste vi, novinarji. Sama pa moram ostati mirna in se osredotočati na tekme,” je dejala Mazejeva.

Smučarke so v tej sezoni opravile že s skoraj tretjino tekem. Na sporedu jih je bilo 12, skupen program pa obsega 37 preizkušenj.

Odlična tudi Drevova

Zettlova je bila včeraj še tretjič druga, v veleslalomskem seštevku pa za Slovenko zdaj zaostaja že za 120 točk. Avstrijka, ki v hitrih disciplinah ne nastopa, je skočila tudi na tretje mesto v skupni razvrstitivi. Tretja je bila tokrat Francozinja Tessa Worley, slovenski tabor pa je z desetim mestom razveselila tudi Ana Drev. “Zdaj sem blizu deseterice in vem, da se lahko prebijem še višje. Vesela sem, da lahko dobre prestave s treningov zdaj prenesem na tekmo. V prejšnjih letih sem imela velike težave, ki sem jih odpravila. Tu sta bili menjava smuči in dobra analiza, kaj moram narediti, da bom boljša. Uspelo mi je in sem zelo vesela,” je dejala. Prve vožnje niso končale Tina Robnik, Ilka Štuhec in Katarina Lavtar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.