Šport > Zimski športi
784 ogledov

Slovenski troboj za tretje mesto je dobil Zajc

Domen Prevc Profimedia
Dvojna avstrijska zmaga, Slovenci pa so zasedli naslednje tri mesta.

V drugo serijo poletov na letalnici v Vikersundu se je uvrstilo vseh pet slovenskih predstavnikov, od tega so štirje končali na mestih med prvo deseterico. Najboljši je bil znova Domen Prevc na tretjem mestu, ki je to pozicijo zasedel tudi na dopoldanski tekmi. Takrat je slavil Stefan Kraft pred rojakom Danielom Huberjem, v prvi serije popoldanske preizkušnje pa sta Avstrijca zamenjala mesti.

Huber je imel tokrat kar 16,2 točke prednosti pred Kraftom, Domen Prevc je zaostajal 22,3 točke. Peter Prevc je bil po svojem prvem skoku sedmi, Timi Zajc osmi, Lovro Kos deseti, Anže Lanišek pa dvajseti. Slednji se je tako kot zadnji prebil v drugo serijo, ki je tokrat štela le 20 tekmovalcev.

Domen Prevc je potrdil dobro formo in s poletom dolgim 231 metrov zanesljivo vodil do nastopa Huberja, ki pa je bil še skoraj deset metrov daljši (240,5 metra) ter se utrdil na prvem mestu. Kraft je doskočil pri 240 metra., pred zadnjim skokom je za rojakom zaostal 17,4 točke.

Zajc je s tretjo daljavo serije (235,5 metra) napredoval na četrto mesto, Peter Prevc (223,5 metra) pa je ostal na sedmi poziciji. Timi je za Domnom zaostajal le še 4,9 točke.

Timi Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

Slabše je v drugo nastopil Kos in izpadel iz prve deseterice, povsem pa se mu je približal Lanišek. Na koncu sta Slovenca zasedla 16. in 17. mesto. 

Sledila je še tretja serija z deseterico najboljših. Prvi je od Slovencev nastopil Peter Prevc, ki je poletetl vse do 243,5 metra, pri ocemah dobil tudi tri dvajsetice, ter vodil tudi ob nastopu Zajca. Ta je z 225,5 ohranil dovolj prednosti za prvo mesto, Petra je prehitel za 4,5 točke, kasneje pa je za obema zaostal tudi Domen.

Boj za tretje mesto je tako pripadel Zajcu, oba Avstrijca sta bila namreč že predaleč. Kraft je bil z 232,5 metra za meter in pol daljši od Huberja, ki pa je zanesljivo prišel do svoje druge zmage v karieri.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice