Šport > Zimski športi
643 ogledov

Takšen je prvi izplen slovenskih orlov

robert kranjec, smučarski skoki, skakalec EPA
Slovenski smučarski skakalci na posamični tekmi poletne velike nagrade v Wisli niso bili tako prepričljivi kot na ekipni.

V poljski Wisli sta bili na sporedu uvodni preizkušnji letošnje poletne nagrade v smučarskih skokih. Slovenska reprezentanca v postavi Miran Zupančič, Robert Kranjec, Peter Prevc in Anže Lanišek je na ekipni tekmi med 13 sodelujočimi državami osvojila odlično četrto mesto.

Prvič po poškodbi kolena, zaradi katere je moral izpustiti celotno lansko sezono, je nastopil veteran Kranjec in bil z doseženim zelo zadovoljen.

"Danes smo imeli prvo tekmo za poletni GP. Končali smo tik za stopničkam, napeto je bilo pa do zadnjega skoka. Smo zelo zadovoljni," je zapisal 35-letnik. Njegovemu mnenju se je pridružil Prevc, ki je bil kratek in jedrnat: "Zadovoljni s četrtim mestom."

Nekoliko manj zadovoljni so bili slovenski skakalci ob koncu sobotne posamične preizkušnje. Najbolje se je odrezal Anže Semenič (11. mesto), Prevc je bil 16., Kranjec 18. Lanišek 20., Bor Pavlovčič 25., Jurij Tepeš 38. in Zupančič 44. Po tekmi se je na družbenih omrežjih oglasil le Lanišek in zapisal, da je z dosežkom zadovoljen.

Zmage na uvodni preizkušnji sezone se je veselil Poljak Dawid Kubacki, ki je ugnal lanskega zmagovalka skupnega seštevka poletne nagrade Macieja Kota.

"Moji skoki niso bili popolni, a sem vseeno zmagal. Boril sem se do konca, nisem pričakoval takšnega rezultata," je dejal Kubacki, branilec naslova Kot pa je dodal: "Še vedno delam napake. Poletna velika nagrada je priprava za zimo."


Naslednja tekma bo 29. julija v nemškem Hinterzartnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.