Šport > Zimski športi
63 ogledov

Tina na SP z zastavo Sierra Leoneja

Stavnica Žurnal24/prt scr uradne strani prvenstva
Organizatorjem svetovnega prvenstva v alpskem smučanju se je pripetila velika napaka, saj so na startni listi ob imenu Tine Maze pripeli kar zastavo afriške države Sierra Leone.

Najboljša smučarka v svetovnem pokalu in ena prvih favoritinj današnjega superveleslaloma Tina Maze je imela na startni listi ob svojem imenu in priimku pripeto zastavo afriške države Sierra Leone.

Ali so Avstrijci le površni ali je šlo za provokacijo, še ni jasno, so pa organizatorji SP v alpskem smučanju v Schladmingu napako popravili in Črnjanki, pa tudi drugi slovenski smučarki Ilki Štuhec, spet dodelili slovensko zastavo.

Sierra Leone ima sicer po standardu ISO 3166 mednarodno veljavno kratico SL, Slovenija pa SI. Ali je ta podobnost zavedla sicer tako pedantne Avstrijce, ni znano.

Komentarjev 14
  • MP-5 06:39 06.februar 2013.

    No, saj stopnja korupcije je res pri nas takšna kot v afriški državi Sierra Leone.

  • Scott 21:46 05.februar 2013.

    Dokler bo v Sloveniji tako močno prisoten komunizem z vsemi temi že davno preživelimi totalitarnimi simboli,nas Eu ne bo preveč marala!Avstrijci dobro vedo kakšna je naša zastava!Kranjcu na Norveškem ob zmagi sploh niso zavrteli naše himne in mu niso podelili ...prikaži več posebne nagrade obeh dnevov po seštevku točk itn,itn...

  • Matjaž Novak 18:41 05.februar 2013.

    Daleč od tega da bi imel vsega na pretek. Imam pa minimalno plačo, torej imaš verjetno isto ali pa celo večjo. Pa še vikende in nočne delam, iz države pa nobenega ne naganjam, svoje lepe države pa tudi ne zmerjam z južnim sadjem.