Šport > Zimski športi
17 ogledov

Tina žalostna, da je konec

Maze svetovni pokal finale Lenzerheide smuk EPA
Najboljša slovenska alpska smučarka je potegnila črto pod sezono, v kateri je dvakrat osvojila olimpijsko zlato.

Letošnja sezona je bila za Tino Maze v nekaterih pogledih nadvse uspešna. Ponovno je odlično nastopala v vseh disciplinah v svetovnem pokalu, vrhunec pa doživela na olimpijskih igrah v Sočiju, s katerih se je vrnila z dvema zlatima kolajnama. A letos ji ni šlo vse po načrtih, po napovedanem profesionalnem razhodu z vodjo njene ekipe Andreom Massijem pa se spogleduje celo z upokojitvijo.

"To je bila najverjetneje najtežja sezona, odkar obstaja Team to aMaze. Tekmovati v vseh disciplinah terja veliko časa in ne dovoljuje medsezonskega treninga ali testiranja stvari, ki bi jih bilo treba popraviti. Tudi prave zime ni bilo, zdaj sem v Milanu in 22 stopinj Celzija, to ni normalno. Kakorkoli, konec je in vseeno mi je," je zapisala lanska dobitnica velikega kristalnega globusa.

"Rada vas imam vse! Tudi to je bila dobra izkušnja zame, počutim se srečna in hvaležna sem svoji ekipi, družini in prijateljem za vse razumevanje. Ni bilo lahko ... Ampak tudi težko ne ... Tukaj zaključujem. Nekoliko mi je žal, da je vsega konec. Sonce čaka name in na vas tudi. Želim vam prijetno pomlad. Vrnila se bom!" je Tina še zapisala ob koncu nove izjemno uspešne sezone.

 

Komentarjev 2
  • maresem 19:44 19.marec 2014.

    Vrnila? Napaka! Odneha se, ko si na vrhu.

  • ac-dc 15:54 19.marec 2014.

    Res, sicer kapo ji dol..,ampak na koncu se je že tako matrala, DA JE VELIKA SREČA, DA JE KONEC.