Šport > Zimski športi
68 ogledov

Voki-toki na progi kriv za odstop

maria höfl riesch walkie talkie courchevel Youtube
Nemška smučarka Maria Höfl Riesch je na slalomu v Courchevelu odstopila zaradi voki-tokija, ki ga je na progi izgubil eden izmed delavcev na smučišču.

Slalom v francoskem Courchevelu je dobila Avstrijka Marlies Schild, ki je s 34. zmago izenačila rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider. Zelo dobro se je na prvi progi drugega slaloma sezone odrezala tudi Nemka Maria Höfl-Riesch, ki je dosegla najboljši vmesni čas, nato pa odstopila zaradi neznanega predmeta, ki se je pojavil na njeni poti. Höfl-Rieschova je vložila pritožbo in želela še enkrat na progo, vendar tekmovalna žirija njeni zahtevi ni ugodila.

Sprva se je govorilo, da je nekdo namerno vrgel mobilni telefon in s tem poskušal pokvariti nastop nemške smučarke, preiskava pa je pokazala, da je šlo v resnici za voki-toki enega izmed delavcev na progi.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) oziroma organizatorji tekme v Courchevelu za zdaj niso ponudili nobene uradne razlage ali opravičila nemški smučarki, ki je z drugim mestom v finskem Leviju dokazala, da sodi v svetovni slalomski vrh.

Sezona alpskih smučark se bo nadaljevala v soboto, ko bo v Val d'Isèru na sporedu smuk, v nedeljo pa se bodo dekleta pomerila na veleslalomu.

Komentarjev 3
  • Ziher 14:22 19.december 2013.

    Dobr si me nasmejal :-)

  • alojzr 14:13 19.december 2013.

    "Halo Maria, Mitja tukej, kaj si ti našla moj voki-toki?"

  • LJ24 12:53 19.december 2013.

    Halo, haloooo, Mitja tu :)))))))))))))))))))))