Šport
460 ogledov

Zlorabljal naj bi jih več kot 20 let

gimnastika zda EPA
Nekdanjemu zdravniku ameriške gimnastične reprezentance bodo sodili zaradi suma spolnih zlorab, ki naj bi trajale več kot dve desetletji.

Nekdanjega dolgoletnega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance na kar štirih olimpijskih igrah Larryja Nassarja čaka sojenje zaradi domnevne spolne zlorabe telovadk, med katerimi naj bi imela ena od njih komaj 11 let. Nassar naj bi zlorabljal telovadke več kot dve desetletji.

Sodišče v Michiganu je sporočilo, da Nassarja čaka obtožnica za 17 točk spolne zlorabe, zdaj bo najprej na vrsti tridnevno zaslišanje, med katerim bo pričalo šest domnevno zlorabljenih telovadk. Triinpetdesetletnik, ki je bil član ameriške gimnastične ekipe med letoma 1996 in 2015, je tudi po tem zadržal ordinacijo na univerzi Michigan, kjer so ga odpustili šele lani.

Nassar zanika, da bi zlorabljal svoj položaj z namenom spolne zlorabe mladih deklet. Čakajoč na sojenje je ostal za zapahi.

Predsednik gimnastične zveze ZDA Steve Penny je marca odstopil, potem ko kljub večkratnim pozivom, naj ukrepa v zvezi z obtožbami glede spolne zlorabe v organizaciji, ni naredil ničesar oziroma je prepočasi obvestil ustrezne oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.