Šport
0 ogledov

Zmaga v Rusijo, Slovenci 14.

Žurnal24 main
Ruska moška biatlonska ekipa je zmagovalka današnje štafetne preizkušnje (4 x 7,5 km) v Ruhpoldingu, zadnje štafete svetovnega pokala pred zimskimi olimpijskimi igrami v Vancouvru.

V Nemčiji so pred 21.700 gledalci v Areni Chiemgau nastopili tudi Slovenci Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Vasja Rupnik ter zasedli 14. mesto (+ 6:40,4).

Rusi Ivan Čerezov, Anton Šipulin, Maksim Čudov in Jevgenij Ustjugov so za 28 sekund ugnali svetovne prvake Norvežane, tretji pa so bili z zaostankom minute in 34 sekund Avstrijci.

Ruski biatlonci so nastopili skorajda brez napak, saj so imeli le dva zgrešena strela. Praktično od starta do cilja so bili v ospredju, saj so si že med potekom tekme nabrali lepo prednost, ki jim jo je uspelo zadržati vse do konca in osvojiti prvo zmago v sezoni.

Pri Slovencih sta morala Klemen Bauer in Janez Marič, ki sta tekla v prvih dveh predajah, po streljanjih stoje vsak po dvakrat v kazenski krog. To je že pomenilo precejšen zaostanek slovenske štafete, saj je Marič predal Petru Doklu kot 20. Doklu je z dobrim streljanjem, kjer je porabil le en dodaten naboj, uspelo nadoknaditi nekaj mest in Vasja Rupnik je štafetno palico prevzel na 17. mestu. Tudi Rupnik je vse do streljanja stoje lepo napredoval in si s hitrim tekom zagotovil 13. položaj na strelišču. Kljub trem porabljenim dodatnim nabojem je še vedno pustil eno tarčo nepokrito in do cilja je pritekel Sloveniji 14. mesto.

Po tekmi je Bauer obžaloval svoj strelski nastop: "Ne izdelam strela, preveč hitim. Ko pridem na strelišče, se zberem, vendar takoj, ko prvič zgrešim, reagiram preveč brezglavo in naslednji streli hitro poletijo mimo tarč. S trenerjem Kosom se bova morala spet usesti in se pogovoriti, da mi vcepi nazaj pravilen pristop k streljanju."

"Dva najmočnejša moža smo postavili v ospredje, da bi obdržala stik z najboljšimi, vendar se zadeva ni izšla po načrtih. Premalo zbranosti na streljanju, tudi nekaj taktičnih napak v teku in zaostanek se je povečeval. K sreči sta vsaj fanta v zadnjih dveh predajah - eden strelsko, drugi pa tekaško - naredila tako, kot bi morala, in v celoti gledano nam je uspelo izvleči povprečen nastop. Če bi vsi fantje nastopili tako, kot znajo, smo vedno sposobni uvrstitve med osmerico najboljših, s to ekipo pa smo že dokazali, da ob optimalni predstavi lahko merimo tudi višje. Kot se je pokazalo v dosedanjih štafetnih nastopih, bo prvo predajo vseeno najbrž pričenjal Dokl, le tekaško mu moramo še malo dvigniti raven," je po tekmi dejal trener moške ekipe Uroš Velepec.

Svetovni pokal se bo nadaljeval od srede do nedelje v Anterselvi, kjer bo zadnje prizorišče svetovnega pokala, preden bodo biatlonci poleteli čez lužo na zimske olimpijske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.