Šport
230 ogledov

Zmagovalci bodo zaslužili manj

Roland Garros OP Francije dež EPA
Nagradni sklad letošnjega OP Francije bo pisan na kožo nižje rangiranim igralcem.

Na teniškem odprtem prvenstvu Francije, ki se bo v Parizu začelo v nedeljo, bodo med igralce razdelili skoraj 4,2 milijona evrov manj denarnih nagrad kot lani. Največji teniški turnir na pesku je zaradi koronske krize znižal nagradni sklad na skupno 38,41 milijona evrov, so sporočili organizatorji Roland Garrosa.

novak đoković Vojni zločinec Šport Goreč navijač udaril po Đokoviću: "Kaj pa govoriš?"

Na lanskem OP Francije so si teniški igralci s predstavami na pesku razdelili 42,66 milijona evrov, letos je denarja za nagrade, organizatorji pravijo, da zaradi koronavirusne pandemije, manj.

Zmagovalca tako ženske kot moške konkurence bosta vsak prejela ček po 1,6 milijona evrov (lani sta si prislužila po 2,3 milijona), oba finalista pa po 850.000 evrov (lani 1,18 milijona).

Zato pa so organizatorji letos bolj mislili na igralce, ki ne pridejo tako daleč; že poraženci v prvem krogu bodo prejeli 30,34 odstotka več denarja kot lani.

Vseh 64 poražencev, ki bodo že v uvodnem krogu Roland Garrosa končali nastope v Parizu, bo v ženski in moški konkurenci prejelo po 60.000 evrov. To povišanje so organizatorji utemeljili z izgubo zaslužka zaradi koronavirusne pandemije, ki je močno udarila zlasti po manj uspešnih igralcih.

nadal Šok Šport "Tega na pesku ne doživiš"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.