Šport
53 ogledov

Zmaji ne trenirajo, čakajo na izplačila

hokej Saša Despot
Klubska hokejska sezona v Sloveniji se bliža končnici štirih ekip, toda v edinem slovenskem profesionalnem klubu ta čas ne razmišljajo o polfinalnem tekmecu iz Celja. Ljubljanski hokejisti v teh dneh predvsem sestankujejo in se z vodstvom kluba pogovarjajo o vročih finančnih temah.

Neuspešna sezona v ligi Ebel z zadnjim mestom po rednem delu tekmovanja in vnovič brez končnice se je za zeleno-bele končala že 3. marca, domača naj bi se nadaljevala v petek, 27. marca. Takrat bo na sporedu prva polfinalna tekma s Celjani - v drugem polfinalu so si Jeseničani prek Triglava že priborili vstopnico za finale -, a Telemach Olimpija bo ta dvoboj začela brez pravih priprav.

Hokejisti so namreč imeli večtedenski premor, tudi po vrnitvi v Ljubljano pa niso prav veliko trenirali, niso pa niti več v enaki sestavi. Od tujcev naj bi domači del sezone nadaljevala in končala samo vratar Miika Wiikman in napadalec Tom Zanoški, najboljši iz lige Ebel Hunter Bishop pa bo najverjetneje našel nove delovne izzive. V Ljubljani je sicer spet tudi trener Fabian Dahlem.

V ponedeljek so igralci tako več časa namenili sestankom in dogovarjanju s predstavniki vodstva kluba, tema pa je bila najti rešitev perečih finančnih zapletov, saj igralci čakajo na zaostala plačila. Dogovora še ni bilo, pogovore bodo predvidoma nadaljevali danes, za zdaj pa tako tudi ni znano, v kakšni postavi bodo zmaji igrali tekmo proti Celju.

V ljubljansko-celjskem obračunu je druga tekma v Celju predvidena za ponedeljek, 30. marca, morebitna tretja pa v petek, 3. aprila. Finale se bo po predvidenem urniku začel 9. aprila, končal pa najpozneje 18. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.