Šport
159 ogledov

Zvezdnik bo plačal za pogreb Georgea Floyda

floyd mayweather EPA
Ameriški zvezdnik je priskočil na pomoč družini Floyd.

Nekdanji ameriški boksarski zvezdnik Floyd Mayweather bo prevzel stroške pogreba Georgea Floyda, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na ameriške medije. Preko znanca je 43-letni Mayweather Floydovi družini ponudil, da prevzame stroške žalnih slovesnosti v Houstonu, Minnesoti in Charlottu, družina pa je ponudbo že sprejela. Floyd bo pokopan 9. junija v Houstonu.

Temnopolti Floyd je umrl prejšnji teden po brutalnem ravnanju policije. Njegova smrt je sprožila val protestov v ZDA proti policijskemu nasilju in rasizmu. Protestom se je pridružila tudi vrsta znanih športnikov.

Mayweather, ki je svojo boksarsko kariero zaključil po 50 borbah brez poraza, je v preteklosti plačal stroške tudi za pogreb enega od svojih tekmecev. Svoj prvi naslov svetovnega prvaka je Mayweather osvojil leta 1998, ko je premagal Genara Hernandeza v boju za pas po verziji WBC. Hernandez je umrl 13 let kasneje, Mayweather pa je kril stroške pogreba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice