Šport
73 ogledov

Športni dogodki z dobrodelno noto

dobrodelna tekma legende slovenskega hokeja Olimpija Jesenice Tivoli Jakec in ča Saša Despot
Konec tedna se bo zvrstila kopica dobrodelnih športnih prireditev.

Ob koncu leta bo po običaju organiziranih več dobrodelnih športnih prireditev. Tako bo že jutri v parku Tivoliju ob 18. uri potekal 11. Dobrodelni tek in pohod Božičkov. Organizatorji so sprejeli 600 prijav, prijavite pa se lahko še tik pred dogodkom. 

Zelo dejavni bodo v teh dneh tudi hokejisti. V soboto ob 18. uri se bosta v gorenjskem derbiju pomerila SIJ Acroni Jesenice in Triglav Kranj, za dvoboj pa ne bo potrebno kupiti vstopnice, ampak bo za vstop na tekmo dovolj, če bodo ljubitelji hokeja prinesli trajne prehrambene izdelke ali igrače za najmlajše. Izdelki bodo oddani v avli dvorane, nato pa si bodo navijači lahko brezplačno ogledali derbi, ki bo štel za točke lige INL ter državno prvenstvo. Vse zbrano  bo predano pomoči potrebnim v občini Jesenice.

Za Jakca

V Ljubljani se bodo dan kasneje (ob 17. uri) v dvorani Tivoli ponovno pomerile legende slovenskega hokeja. Večni rivali Olimpije in Jesenic bodo palice tudi tokrat prekrižali v dober namen in izkupiček srečanja namenili za terapije triletnega Jakca, ki ima cerebralno paralizo.

Od nekdanjih jeseniških hokejistov so se klicu na pomoč odzvali Luka Rebolj, Borut Vukčevič, Gaber Klinar, Boris Kunčič, Peter Rožič, Aleš Sodja, Miha Rebolj, Klemen Kobal, Milan Hafner, Edvin Karahodžič, Ivo Jan, Milan Zrnič, Senad Kovačevič, Andrej Razinger in Janez Tušar, iz ekipe Olimpijepa bodo na ledu Luka Simšič, Bojan Zajc, Robert Ciglenečki, Jože Kovač, Žiga Mirtič, Samo Kumar, Andrej Vidmar, Marjan Gorenc, Luka Žagar, Dejan Kontrec, Mare Kumar, Ildar Rahmatulin, Igor Beribak, Tomaž Vnuk, Rok Rojšek, Matevž Cerar in Gregor Polončič.

Organizator dogodka je Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo. Izkupiček bo namenjen plačilu terapij malega Jakca, ki je bil prav s pomočjo sredstev, zbranih na pomladanskih humanitarnih hokejskih srečanjih, deležen strnjenih terapevtskih obravnav v slovaškem terapevtskem centru Adeli, kjer je dosegel neverjeten napredek. Želja Jakčevih staršev je, da bodo s terapijami, ki dečka vodijo do prvih samostojnih korakov, lahko nadaljevali tudi v naslednjem letu. Vstopnice po ceni 6 evrov so že v prodaji na Petrolu ter na spletnem in ostalih Eventim prodajnih mestih.

Tudi košarkarski derbi z dobrodelnim pridihom

Že v soboto se bosta ob 19. uri v dvorani Leona Štuklja pomerili Krka in Union Olimpija. Tekma 13. kola lige ABA bo imela tudi humanitaren namen, saj so se v novomeškem klubu odločili, da po svojih močeh skupaj z zvestimi gledalci pomagajo pomoči potrebnim.

V ta namen bodo zbirali hrano z daljšim rokom uporabe, zbrano pa nato predali Območnem združenju Rdečegaa križa Novo mesto. "Ker pa gre za čas obdarovanj, lahko dodate tudi kakšno igračo, knjigico ali kaj podobnega za najmlajše," so zapisali pri državnih prvakih. "Pomagajte po svojih močeh in v teh prazničnih dneh naredite nekomu lepši dan," pa pravijo košarkarji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.