Vizita za živali > Novice
1342 ogledov

Spoznajte najdaljšo mačko na svetu

Najdaljši maček na svetu - Omar Instagram
Da je Omar, maček pasme Maine coon med največjimi, je njegova lastnica Stefi Hirst že vedela, vendar se ni pretirano ukvarjala s tem, saj je še rasel.

Po objavi fotografij na Instagramu je Omar postal velika prava atrakcija, pravo presenečenje pa je Avstralka doživela po tem, ko so ji z Guinnessove knjige rekordov namignili, da bi lahko bil najdaljši na svetu.

Dolgina je ponovno izmerila in ugotovila, da meri 120 centimetrov, težak je 14 kilogramov. Prejšnji rekorder prav tako mačka vrste Maine Coon maček Ludo iz Velike Britanije, je bil dolg118 centimetrov. 

Sicer je Omar zelo zahteven mačkon in seveda zelo razvajen. Njegova lasnica mu že zjutraj ob petih pripravi zajtrk, sicer pa rad poležava na kavču, kjer čaka na kosilo.

Priljubljena pasma

Maine Coon ali Ameriška gozdna mačka je ena najstarejših naravnih pasem v Severni Ameriki, avtohtona v državi Maine, kjer je tudi uradna državna mačka.

Te mačke pa so znane tudi po svoji bistri naravi, nežnem karakterju in veliki navezanosti na svoje lastnike.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.