Slovenija > Črna kronika
115 ogledov

Spoznal jo je preko Facebooka, jo zalezoval in posilil

Nasilje Shutterstock
28-letnik v Zagrebu. Preko družbenega omrežja Facebook je v začetku januarja spoznal 25-letno žensko; najprej si je zagotovil njene razgaljene fotografije, nato jo je izsiljeval, jo držal v ujetništvu in jo večkrat posilil.

Hrvaška policija je prijela 28-letnega moškega, zoper katerega poteka preiskava zaradi posilstva in protipravnega odvzema prostosti. Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil enomesečni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče in ponovitve svojih dejanj.

Moški naj bi večkrat posilil 25-letno žensko, ki jo je pred tem imel v ujetništvu tri dni. Spoznal jo je preko Facebooka in po nekaj klepetih prosil za njeno razgaljeno fotografijo. Poslala mu je fotografijo v nedrčku, nato pa še eno, v kateri je bila razgaljena še bolj. Sledile so grožnje, da bo fotografije pokazal njenemu partnerju, nato, da bo ubil njo, njene otroke, partnerja in partnerjeve starše, če ne bo prišla v Zagreb.

Prišel je ponjo

Prestrašena zaradi novih in novih groženj je ženska pristala na to, da se sestaneta, piše hrvaški Večernji list. Moški je prišel po njo s taksijem, v Zagreb sta odpotovala z avtobusom. Iz katerega mesta prihaja ženska, Večernji list ne poroča.

Že na poti je 25-letnico moški otipaval, nato pa jo v Zagrebu odpeljal v stanovanje, kjer ji je odvzel mobilni telefon. Pretepal jo je, kričal na njo, večkrat jo je tudi posilil.

Njena groza se je končala v ponedeljek, ko so na vrata potrkali policisti. Izginotje 25-letnice je prijavil njen oče. Policisti so v preiskavi preverili s kom je pred izginotjem vse komunicirala in prišli do stanovanja 28-letnika. Prijeli so ga in ga odpeljali v pripor.

Kot neuradno piše Večernji list ima moški zdrvstvene težave, trpel naj bi zaradi shizofrenije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.