Slovenija
848 ogledov

Spregledali tudi Đurov vikend

slovenija 10.09.13. pocitniska hisa branka đurica in tanje ribic, foto: suzana k Suzana Kos
Nepremičnine. V Fiesi stoji dvoetažna hiša z bazenom, ki je v evidenci ni.

Geodetska uprava je po naših podatkih dobila prijavo, da se je množičnemu vrednotenju in popisu nepremičnin izmuznila tudi dvoetažna hiša z bazenom z razgledom na zaliv Fiesa v lasti zakoncev Tanje Ribič in Branka Đurića - Đura. Po naših podatkih so ju maja z Geodetske uprave RS (Gurs) pozvali, naj zadeve uredita.

Ni ne hiše ne bazena

Po podatkih portala E-prostor sicer na njuni parceli ni stavbe, zemljišče pa je ovrednoteno na dobrih osem tisoč evrov. Hišo sta zakonca kupila leta 2004, jo prenovila, ob njej pa naknadno zgradila še bazen. "Glede na lego bi bila nepremičnina pred krizo vredna precej več, zdaj pa bi se dalo zanjo dobiti okoli 400 tisoč evrov," ocenjujejo v nepremičninski agenciji Casabela. Glede na druga Gursova vrednotenja podobnih objektov na Obali bi nepremičnina tega znanega zakonskega para najverjetneje zapadla tudi pod obdavčitev nepremičnin višjih vrednosti; če bi jo uradne evidence seveda sploh zaznale, bi bil zanjo verjetno tudi že odmerjen davek na luksuz oziroma nepremičnine večjih vrednosti.

Ob popisu ga ni bilo

"To je počitniška hiša in ob popisu očitno nisem bil prisoten v Fiesi," odgovarja Đurič na vprašanje, zakaj nepremičnine v vseh teh letih ni prijavil v ustrezne evidence. Po njegovih besedah pa naj bi mu ravno zdaj urejali vpis v register stavb.

Komentarjev 32
  • manch 18:26 24.april 2014.

    je bilo treba Tanji lifting plačat, pa botox... pa hčerko bodo čez poletje poslali v NY, da se bo malo afnala v igralski šoli..... no, pa smo na 22 jurjih.

  • kapibara 10:58 12.september 2013.

    Isto sra_nje od tanje žagar..obljubljala pa nič naredila...!!

  • Šemefuky 20:26 11.september 2013.

    Govno od čoveka i balkanska radodajka umetnika, jao kaka jaka elita.