Šport
64 ogledov

Sprejem za švicarske junake

Švica, Davisov pokal
1/7
EPA
Švicarski ljubitelji tenisa so reprezentanci za Davisov pokal na čelu z Rogerjem Federerjem in Stanom Wawrinko, ki je minuli konec tedna prvič v zgodovini osvojila Davisov pokal, ob vrnitvi v domovino priredili veliko slavje.

Okoli 10.000 navijačev je danes v Lozani z navdušenjem sprejelo domače teniške zvezdnike po zmagi s 3:1 nad Francijo v finalu Davisovega pokala. Za uspeh sta najbolj zaslužna Roger Federer in Stanislas Wawrinka, ki sta si že pred časom prislužila naziv "Fedrinka", v zmagoviti reprezentanci pa sta bila še Michael Lammer in Marco Chiudinelli.

Federer je s to zmago v Davisovem pokalu dokončno postal največja legenda v svetu tenisa. Pri 33 letih ima v svojih vitrinah 82 naslovov na turnirjih ATP, med njimi sedemnajst pokalov s turnirjev za grand slam (štiri OP Avstralije, en Roland Garros, sedem Wimbledonov in pet US Opnov), šest naslovov masters, dve olimpijski medalji, in končno tudi Davisov pokal.

Prav Federer je bil tisti, ki si je za slavje ob vrnitvi v domovino izbral Lozano, saj gre za rojstno mesto reprezentančnega kolega Wawrinke. Nazadnje so s podobnimi častmi Švicarji sprejem v Zürichu pripravili za domačo hokejsko reprezentanco leta 2013, ko je osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v Stockholmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.