Slovenija
26 ogledov

"Sprejmete tudi mojo invalidnost?"

Invalidi Bralka
Fotografijo, ki jo vidite spodaj nam je poslal razočaran bralec, ki ne more dojeti, da nekateri še vedno nimajo posluha za invalide in arogantno parkirajo na njihovih parkirnih prostorih.

Jezi ga tudi, da na mestu, kjer je posnel fotografijo ni ustreznega prometnega znaka, ki bi označeval, da je parkirišče namenjeno invalidom.

„Sprejmete tudi mojo invalidnost?“

Vsem voznikom, ki nevestno parkirajo na mestih, ki so namenjeni invalidom, pa sporoča: "Če ste mi prevzeli parkirni prostor, prosim prevzemite tudi mojo invalidnost."

Kazen je 80 evrov

Naj vas še enkrat opozorimo, da 15. točka 4. odstavka zakona o varnosti v cestnem prometu prepoveduje parkiranje na označenem parkirnem mestu za invalide, razen za osebe, ki so nosilci veljavnih invalidskih kart oziroma za njihove spremljevalce. Kazen za neupoštevanje zakona znaša 80 evrov.

Komentarjev 13
  • spark 21:19 16.september 2012.

    Se strinjam z napisanim. Glede starejših, ki težko hodijo bi res lahko kaj skombinirali.

  • Oxxo 11:19 16.september 2012.

    @BarbatusTvoja razlaga ima smisel. Tudi sam sem presenečen, koliko je rezerviranih PM.Ne glede na to dejstvo pa sam NIKOLI ne parkiram na takem mestu in obsojam tiste, ki to brezvestno počno.Na drugi strani - na teh ...prikaži več mestih pogosto parkirajo ostareli (vozniki ali sopotniki), ki težko hodijo (v trgovini gre lažje, ker se držijo vozička). In tu so ta PM več kot dobrodošla.Torej je potreben en kompromis... Problem pa so zdravi vozniki, ki bi najraje parkirali kar sredi trgovine.

  • Oxxo 11:14 16.september 2012.

    @privatočitno ti "pripada" pravica parkiranja na rezerviranih mestih - ker si invaliden v možganih!