Slovenija
655 ogledov

Sprememba na bančnem trgu: KBS banka združena z NKBM

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, kovanci, Evro, finance, foto: Bostjan Taco Boštjan Tacol
Danes se je zgodila nova sprememba na bančnem trgu. Banka KBS (nekdaj Raiffeisen) se je združila z Novo KBM.

Banka Raiffeisen, ki jo je tako kot NKBM kupil ameriški sklad Apollo, se je v KBS banko preimenovala 1. julija lani, že takrat je bilo jasno, da jo bodo združili z NKBM. Prvega septembra lani je bila izvedena pripojitev Poštne banke Slovenije (PBS) k NKBM. 

"Združena banka Nova KBM ima sedaj 70 bančnih poslovalnic in 17 poslovnih enot za gospodarske družbe, od septembrske združitve s PBS pa posluje tudi na več kot 500 poštah in pogodbenih poštah. Nova KBM je tako banka z največjo poslovno mrežo in s 13,3–odstotnim tržnim deležem druga največja banka (po podatkih na 30.9.2016) v Sloveniji," so sporočili.

Računi strank nekdanje KBS banke se bodo postopno prenesli v sistem Nove KBM. "O datumu prenosa, novi številki bančnega računa in vseh dodatnih informacijah bo Nova KBM stranke pravočasno obvestila," so sporočili. 

Banka Koper ne bo več Banka Koper

Letos se obeta še ena novost. Banka Koper se bo preimenovala v Banko Intesa Sanpaolo. Datum preimenovanja bo odvisen od vpisa v sodni register, odločitev pa so sprejeli na skupščini konec decembra. 

Addiko Bank | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Na bančnem trgu je bilo lansko leto precej pestro. Hypo banka je zaradi spremembe lastništva postala Addiko banka. Mrežo Hypo banke v državah nekdanje Jugoslavije je kupil ameriški sklad Advent International skupaj z EBRD, pogodbo so podpisali že pred božičem 2014, ime so spremenili 11. julija lani. 

Lani sta v postopki nadzorovane likvidacije ugasnili še Probanka in Factor banka, Banka Celje pa se je Abanki pripojila že 5. oktobra 2015. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.