Magazin
47 ogledov

Spremenite rutino, spremenite svet

deklica, veternica Shutterstock
Interaktivni spletni portal EU vabi k odgovornemu ravnanju z Zemljo.

Spletni junak Rutinski Robi opozarja na ukoreninjenost navad, ki so pogosto neekološke in izvirajo še iz časov, ko skrb za okolje ni bila tako prisotna. Preverite torej, ali tudi v vas tiči nekaj Rutinskega Robija, in prevetrite tudi svoje družinske navade. Brez dvoma boste našli katero, ki jo v dobro okolja lahko opustite ali zamenjate z novo. Ali v trgovini še vedno vzamete novo vrečko?

Interaktivno

Rutinski Robi, Impulzivna Ingrid in Debelušni David so trije junaki spletne strani evropske akcije Prebujena generacija (Generation Awake), ki jo je Evropska unija (EU) pripravila za ozaveščanje otrok in mladostnikov o učinkoviti rabi energije ter odgovornem ravnanju z okoljem.

Priročnik za vedoželjne

Po kratkem uvodu in predstavitvi glavnih junakov se boste na spletni strani lahko z naravnim okoljem in njegovim varovanjem spoznali podrobneje prek priročnika. Vas zanima, koliko izpustov prihranite, če namesto avta uporabljate kolo? Ste vedeli, zakaj je dostava hrane na dom bolj ekološka? Ste se kdaj vprašali, koliko litrov vode se porabi za izdelovanje bombažnih rjuh? Ste se pozanimali, ali je nakit, ki ga nosite, izdelan okolju prijazno? V priročniku boste našli odgovore na ta in še mnoga druga zanimiva vprašanja, ki vam bodo pomagali pri ekološkem ravnanju.

Sprejmite izziv

Na spletni strani se lahko tudi udeležite izziva, kako spremeniti svet seveda po korakih. Sprehodite se lahko skozi različne načine praktičnega udejstvovanja okolju prijaznih idej in zmanjševanja pretirane potrošnje.

Portal Prebujena generacija, ki ga najdete na naslovu Generationawake.eu, je res odlična zakladnica idej in nasvetov za karseda zelen življenjski slog. Vse gradivo je na voljo v slovenskem jeziku in je zanimivo tako za otroke kot za odrasle. Med brskanjem po spletu si torej vzemite nekaj minut in obiščite ta portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.