Šport > Košarka
10 ogledov

Spremenjen format lige Telemach

KK Union Olimpija Saša Despot
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na redni seji sprejel sklep, da bodo morali od sezone 2016/17 vsi klubi v ligi Telemach nastopati od začetka.

Pred sejo IO KZS je potekal sestanek vodstva zveze s predsedniki vseh združenj, ki so skupaj pripravili izhodišča, ki jih je IO tudi soglasno podprl.

IO je sprejel odločitev, da bodo morali vsi klubi od sezone 2016/17 v ligi Telemach sodelovati od začetka, kar so pred tem z večino potrdili tudi klubi v Združenju klubov Lige Telemach. Tudi v naslednji sezoni bo v najmočnejši slovenski ligi nastopalo dvanajst ekip.

Že v tej sezoni se bo zgodila sprememba v pokalu Spar. Namesto tradicionalnega finalnega turnirja osmerice bodo ljubitelji košarke lahko na enem turnirju spremljali najboljše štiri ekipe, udeleženci pa bodo znani po šestih kvalifikacijskih krogih. Zadnji krog bo potekal v istem tednu kot finalni turnir, ekipe pa bodo odigrale po dve tekmi, po eno doma in v gosteh.

IO je med člane KZS sprejel dva nova kluba in sicer ekipi Veterani Laško in Sevnice, sprejel pa je tudi nekaj novosti v tekmovalnih pravilih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.