Slovenija
35 ogledov

Spremenjen režim v okolici pokopališč

Žale Saša Despot
V okolici nekaterih pokopališč bodo v prihodnjih dneh veljali spremenjeni prometni režimi.

Zaradi povečanega obiska v okolici pokopališč ob 1. novembru običajno stopi v veljavo spremenjen promenti režim. Vsem obiskovalcem svetujejo, naj bodo dodatno pozorno na prometno signalizacijo in jo dosledno upoštevajo. Kjer je to možno, naj se obiskovalci raje poslužujejo javnega prevoza.

V Ljubljani sprememb ne bo

Na ljubljanskih Žalah bo ob 1. novembru na urejenih parkiriščih za obiskovalce omogočeno brezplačno parkiranje. Vozniki naj ob tem upoštevajo prometno signalizacijo, navodila redarjev in naj parkirajo le na za to urejenih površinah. Ob tem poudarjajo, da prometna ureditev na Tomačevski cesti ne bo spremenjena in da parkiranje na Tomačevski cesti ne bo možno. 

V petek in soboto bodo po posebnih voznih redih vozili tudi avtobusi mestnega potniškega prometa. Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Liniji 19I in 19B bosta obratovali po prirejenem nedeljskem voznem redu, dodatno pa bo uvedena linija 19, ki bo obratovala na trasi Barje – Tomačevo. Obratovale bodo tudi linije 11B, 18, 21, 22 in 24, ki ob nedeljah ne obratujejo. 

V Mariboru ponekod začasen enosmerni promet 

V Mariboru bo 31. oktobra in 1. novembra spremenjen prometni režim v okolici pokopališča Pobrežje in pokopališča Gorca v Malečniku. Za ves promet bo od jutri pa do 23. ure 1. novembra zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico. V istem času bo v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov uveden začasni enosmerni prometni režim. Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo 1. novembra od 6.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku. 

Obiskovalci bodo lahko parkirali na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Cvetlični ulici, Prečni ulici, Kosovelovi ulici in parkirišču ob hitri cesti, na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste ter na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ilico in Ulico bratov Greifov. 

Mariborčane pozivajo, naj se v prihodnjih dneh poslužujejo javnih prevoznih sredstev, ki bodo v teh dneh vozila bolj pogosto. Na relaciji Avtobusna postaja Mlinska, Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg,  Pobreška cesta, Osojnikova do pokopališča Pobrežje bo avtobus vozil vsakih 20 minut, s pričetkom ob 8.20. Dodatne vožnje  bodo tudi na relaciji Avtobusna postaja Mlinska Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg, Pobreška cesta, Čufarjeva (dom Danice Vogrinec), Veljka Vlahoviča, Brezje do pokopališča Dobrava s pričetkom ob 7.45,  na vsakih 30 minut. Dodatne vožnje na relaciji Studenci do Limbuša se v času od 8.40 do 19.40 podaljšajo do postajališča Limbuš Blažovnica. Odhodi iz obračališča Studenci se zamaknejo za 10 minut. 

Poskrbite za varnost

Ob tem pa velja še enkrat spomniti na dodatno previdnost in skrb za lastnino. Policisti namreč opozarjajo, da v teh dneh običajno zaznajo večje število tatvin in vlomov v avtomobile. Obiskovalcem pokopališč svetujejo, naj v vozilih ne puščajo torbic in drugih vrednih predmetov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.