Šport
58 ogledov

Sprinterke po uvrstitev v finale

anamarija lampič EPA
V Lahtiju se danes s sprinterskimi tekmami v smučarskem teku začenja svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. V slovenskem taboru si največ obetajo od ženskega sprinta, kjer se spogledujejo s finalnim nastopom. Finalne odločitve se bodo začele ob 16.30.

Prva zmaga Anamarije Lampič v zadnji sprinterski preizkušnji v Pyeongchangu, resda v klasični tehniki, je potrdila, da je forma slovenskih tekačic na smučeh v vzponu, pa čeprav je bila konkurenca zaradi oddaljenega prizorišča v Južni Koreji nekoliko okrnjena.

Katja Višnar se je na najbolj pomembno tekmovanje v sezoni pripravljala na Norveškem, Vesna Fabjan pa je imela v zadnjem času težave z bronhitisom, zato so njena pričakovanja manjša, kot bi bila sicer. Alenka Čebašek je tudi med kandidatkami za visoko uvrstitev, v ekipi pa sta še Lea Einfalt in Eva Urevc, ki je v Lahti odšla kot rezerva. Moško tekaško vrsto sestavljajo Miha Šimenc, Janez Lampič in Miha Dolar.

Danes bodo v Lahtiju tudi kvalifikacije v ženskih smučarskih skokih, ki se bodo začele ob 13. uri. Slovenske barve bodo zastopale Maja Vtič, Ema Klinec, Špela Rogelj in Nika Križnar, brez nastopa je ostala Urša Bogataj.

Finski prireditelji so sporočili, da je za 51. nordijsko svetovno prvenstvo prijavljenih 683 športnikov in športnic iz rekordnih 61 držav. Razkrili so še nekaj številk. Tako so za skupno 21 končnih odločitev že prodali 160.000 vstopnic, krovna zveza Fis pa bo na tekmah v smučarskem teku, skokih in nordijski kombinaciji izvedla tudi številne dopinške teste. Testirali bodo vse dobitnike medalj, pa tudi vse četrtouvrščene in še po dva naključno izbrana v vsaki disciplini. Ta program je del širšega projekta boja proti dopingu, v katerega je lani Fis vložila 1,5 milijona švicarskih frankov in od 1. maja 2016 izvedla že 930 testov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.