Šport
12 ogledov

Sprinterski boj Matthewsu, Bole deseti

Michael Matthews Vuelta EPA
Vincenzo Nibali je obdržal skupno vodstvo po peti etapi. Sprintersko bitko je dobil Michael Matthews, za njim sta se razvrstila Ariel Richeze in Gianni Meersman. Grega Bole je končal na 10. mestu.

V peti etapi kolesarske dirke po Španiji so na svoj račun končno prišli tudi sprinterji. Zaključno dejanje 168 kilometrov dolge etape s ciljem ob jezeru Sanabria je dobil Avstralec Michael Matthews, kolesar ekipe Orica GreenEdge je imel več moči od Argentinca Ariela Richezeja in Belgijca Giannija MeersmanaZ desetim mestom se je izkazal Grega Bole (Vacansoleil).

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Italijan Vincenzo Nibali, njegov moštveni kolega pri Astani in eden od dveh slovenskih predstavnikov Jani Brajkovič je z zaostankom dveh minut in 37 sekund na 38. mestu.

Beg jih ni zmedel

Čeprav peta etapa ni bila povsem ravninska, pa je bila zagotovo manj zahtevna od prejšnjih, zato so v njej svojo priložnost začutile sprinterske ekipe. Te so povsem nadzorovale potek, nobene panike ni bilo niti, ko je imela skupina petih ubežnikov že več kot deset minut prednosti. Beg se je končal dobre tri kilometre pred ciljem, ko je glavnina ujela še zadnja ubežnika Belgijca Jurgena Van De Walleja in Francoza Arnauda Corteilla. Od takrat se je začel boj za čimboljši položaj za sprint, ki ga je po obrambi napada Belgijca Philippa Gilberta zanesljivo dobil Matthews, nekdanji svetovni prvak pri mlajših članih. Za Avstralca je to tretja letošnja zmaga in prva na največjih večdnevnih dirkah.

Matthews: "Grem po zeleno majico"

"Včeraj s tretjim mestom nismo bili zadovoljni, danes je razpoloženje povsem drugačno. Zavedali smo se priložnosti, ekipa je delovala odlično, jaz sem le dokončal njeno delo. To je ena moja največjih zmag v karieri, verjamem pa, da bom na letošnji dirki dosegel še kakšno. Vsekakor se nameravam boriti tudi za zeleno majico najboljšega po točkah, kjer zdaj zaostajam le za Danielom Morenom," je dejal 22-letni Matthews, ki bo imel že v šesti etapi novo priložnost, saj se naj bi po napovedih končala s skupinskim sprintom.

Dirka po Španiji, 5. etapa:

1. Michael Matthews (Avs/Orica-GreenEdge) 4:28:23
2. Maximiliano Richeze (Arg/Lampre-Merida)
3. Gianni Meersman (Bel/Omega Pharma-Quick Step)
4. Niklas Arndt (Nem/Argos-Shimano)
5. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Sharp)
6. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky)
7. Anthony Roux (Fra/FDJ)
8. Greg Henderson (Nzl/Lotto Belisol)
9. Daniele Ratto (Ita/Cannondale)
10. Grega Bole (Slo/Vacansoleil)
...
60. Jani Brajkovič (Slo/Astana) isti čas

Skupni vrstni red:

1. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 18:43:52
2. Christopher Horner (ZDA/RadioShack Leopard) + 0:03
3. Nicolas Roche (Irs/Saxo-Tinkoff) 0:08
4. Haimar Zubeldia Agirre (Špa/RadioShack Leopard) 0:16
5. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar) 0:21
6. Robert Kišerlovski (Hrv/RadioShack Leopard) 0:26
7. Rigoberto Uran Uran (Kol/Sky) 0:28
8. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) 0:31
9. Rafael Majka (Pol/Saxo-Tinkoff) 0:38
10. Roman Kreuziger (Češ/Saxo-Tinkoff) 0:42
...
38. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 2:37
75. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) 13:07

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.