Šport > Nogomet
74 ogledov

"Sram me je, koliko zaslužim. To je preveč!"

Marten de Roon EPA
Tu in tam se pojavi nogometaš, ki meni, da on in kolegi zaslužijo preveč denarja.

V zadnjem času se ob prestopih nogometašev vrtijo neverjetno visoke vsote, kar nekaj zvezdnikov je tako evropske zelenice v zadnjem času zamenjalo za kitajske ali tiste z arabskega polotoka. Nekateri so se zaradi visokih plač odrekli tudi igranu v največjih klubih, na pamet ljubiteljem nogometa hutro pridejo imena Axel Witsel, Oscar, Carlos Tevez ... V zadnjem času naj bi se z 30 milijonsko plačo in seltvijo na Kitajsko spogledoval celo do zadnjega kola prvi strelec Premier League Diego Costa. Ta naj bi zaradi tega in spora s trenerjem izpustil zadnjo ligaško tekmo.

V poplavi nogometašev, ki svoje klube ali morebitne nove delodajalce izsiljujejo za vsak cent, pa se tu in tam znajde nekdo, ki meni, da so plače igralcem krepko pobegnile preko meje dobrega okusa. "Prvič, ko sem videl svojo plačo, sem bil šokiran. Podpišeš pogodbo, veš, koliko boš dobil, a šele, ko ta znesek vidiš na svojem računu, začneš razmišljati. Kaj vse lahko ljudje kupijo s tem denarjem? In koliko zaslužijo šele drugi," je v pogovoru Za Voetbal International dejal nizozemski vezist Marten de Roon, ki si kruh služi v premierligašu Middlesbroughu.

"Pogovarjal sem se s staršema. Oče je ravnatelj na osnovni šoli in je nekako razumel moj položaj, moja mama, ki je fizioterapevtka za starejše, pa tega nikakor ne more razumeti. 'To ni v redu' mi je dejala. Dejal sem ji, da še nisem podpisal pogodbe, ker se še pogajamo o plači, a mi je odvrnila: 'Enostavno nehaj! To je dovolj denarja!' Povsem jo razumem," je dajal de Roon.

"Po drugi strani ne želiš izpasti naiven. Tudi svojim najboljšim prijateljem ne želim povedati, koliko zaslužim na mesec. Sram me je. To ni v redu, to ni normalno. In veste kaj je pri tem najbolj čudno? Mislim, da sodim med slabše plačane igralce v Premier ligi," je zaključil nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.