Slovenija
33 ogledov

Sramota je, da ne odstopi sam

slovenija 06.11.2008 Matjaz Zanoskar, prihod na sejo izvrsnega odbora DeSUS, Ker Boštjan Tacol
Zanoškarjevi norčavi argumenti o zaposlitvi njegovega sina na njegovi občini.


Svet stranke Pozitivna Slovenija naj bi danes razpravljal o ukrepih zoper poslanca Matjaža Zanoškarja, ki se je ujel v korupcijsko afero. V času njegovega županovanja se je na občini prek prirejenega razpisa zaposlil njegov sin. Zanoškar trdi, da ni vedel za razpis in prav tako ne za to, da so na njem izbrali njegovega sina.

"Sramota je, da ne odstopi sam," pravi Simona Habič, predsednica društva Integriteta. "Prizadevamo si za spremembo zakonodaje, da bi v takšnih primerih komisija lahko odpoklicala javne funkcionarje. Zanoškar je očitno opravilno nesposoben. Ne ve, kaj se mu dogaja doma, niti kaj se dogaja na njegovi občini. Takega sprenevedanja imamo dovolj," dodaja.

Tudi Miha Kovač, politični komentator, bi pričakoval, da Zanoškar odstopi, kot so v podobnih primerih poslanci že storili. Meni, da so njegovi argumenti norčavi in neverodostojni. Ni ravno prepričljivo, da župan majhne občine ne bi vedel, kaj se tam dogaja. Pa tudi ne, da oče, čeprav s sinom ne bi govoril, ne bi vedel, da je zaposlen na njegovi občini.

Komentarjev 9
  • Avatar čavez
    čavez 10:18 30.januar 2014.

    V sloveniji je nemogoče odstranit lopove od korita.

  • zztop 09:45 30.januar 2014.

    Hej, sej ni nič narobe delu! Je Janko-vič reku, da je vse po PS-u.(pravila službe) :))

  • tralala 08:58 30.januar 2014.

    Kakšna lahkotnost sprenevedanja. Zanoškar, marš, trakulja parazitska!!