Šport > Košarka
41 ogledov

Sramoten poraz Los Angeles Lakers

los angeles lakers EPA
Ena najuspešnejših košarkarskih ekip vseh časov, Los Angeles Lakers, je v noči na ponedeljek doživela najhujši poraz v zgodovini kluba iz mesta angelov.

Potem ko so lani postavili neslavni klubski rekord po najnižjem številu zmag v rednem delu, so košarkarji Los Angeles Lakers sinoči dosegli še en mejnik. Doživeli so najvišji poraz v zgodovini kluba; Dallas jih je premagal s 122:73.

Druga najuspešnejša ekipa lige NBA - v klubskih vitrinah ima 16 naslovov prvaka, zadnjega iz leta 2010, je ob odmoru zaostajala za 34 točk, ob 38-odstotnem metu iz igre pa je na koncu dosegla manj točk, kot jih je zbral Kobe Bryant na tekmi proti Torontu leta 2015 (81).

"To je frustrirajoče in sramotno. Tako za ekipo, kot celotno organizacijo ter seveda za navijače. Moramo se usesti za zaprtimi vrati in se pogovoriti," je po tekmi dejal trener Lakers Luke Walton.

Medtem ko je bil za Lakers to šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, so podprvaki Golden State v Oaklandu nadigrali Orlando (118:98) in zabeležili sedmo zaporedno zmago. Ob tem so dvajsetič zapored dosegli 100 ali več točk in vknjižili štirinajsto zmago v petnajstih obračunih z ekipami z vzhoda. Z izkupičkom 38-6 so tudi najboljša ekipa lige.

Liga NBA, izidi:

Toronto Raptors - Phoenix Suns 103:115
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 111:108
Dallas Mavericks - LA Lakers 122:73
Orlando Magic - Golden State Warriors 98:118

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.