Šport
16 ogledov

Srbi besni po izpadu z EP na Poljskem

srbija makedonija EPA
Srbska rokometna zveza je za izpad v prvem delu evropskega prvenstva v rokometu okrivila makedonsko-črnogorski lobi.

Srbska rokometna reprezentanca je že končala z nastopi na evropskem prvenstvu na Poljskem, potem ko je na zadnji tekmi remizirala z Makedonijo (27:27) in z eno osvojeno točko osvojila četrto mesto v skupini A.

Srbska rokometna zveza je krivdo pripisala domnevnemu protisrbskemu lobiju, ki se je manifestiral v izboru šefa sodnikov EHF Dragana Načevskega.

''Na žalost je vse to delo šefa sodnikov EHF Dragana Načevskega, ki je že ne vem katerič izločil našo reprezentanco. Sodniki, ki jih je imenoval, so bili močnejši od naših reprezentantov. Proti nepravici in makedonsko-črnogorskemu lobiju ni šlo,'' je dejal Siniša Lazić, podpredsednik upravnega odbora srbske rokometne zveze.

''Isto se je zgodilo v polfinalu svetovnega prvenstva v Franciji, kot tudi pred leti v Nišu proti Islandiji, ko nas je Načevski izločil kot delegat. Razveljavil nam je čisti zadetek. Pred letom dni nas je skupaj s Črnogorcem Peđom Boškovićem izločil s prvenstva v Osijeku. Njegov brat Marjan Načevski ni nič boljši do naših klubov na tekmah regionalne lige,'' je zatrdil Lazić in dodal, da so srbskemu rokometu s tem povzročili nepopravljivo škodo.

Srbija je imela nekaj sekund pred koncem tekme zagotovljen nastop v drugem delu tekmovanja, nato pa so Makedonci v zadnjem trenutku prišli do izenačenja in kolege iz nekdanje skupne države predčasno poslali domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.