Šport
30 ogledov

Srbi besnijo: Španci namerno izgubili

jose calderon EPA
Srbski mediji so špansko reprezentanco obtožili, da je namerno izgubila tekmo proti Italiji in se s tem izognila obračunu z Litvo.

Španski košarkarji so v zadnjem kolu drugega dela EuroBasketa nepričakovano izgubili proti Italiji, čeprav so si med tekmo priigrali 15 točk prednosti in slabe tri sekunde pred koncem vodili za dve.

Španci so v zaključku tekme zapravili dva prosta meta in Italijanom dopustili koš, s katerim so naši zahodni sosedi izsilili podaljšek. Končnega zmagovalca je dal šele drugi podaljšek, ko so se uspeha in tretjega mesta v skupini veselili Italijani.

Po tem scenariju se bo Italija v četrtfinalu pomerila z Litvo, Španija pa s Srbijo, kar je ujezilo srbsko javnost, ki je prepričana, da so varovanci Juana Orenge izgubili namerno.

Španci so po tekmi zanikali, da je šlo za nameščeno tekmo. ''Kje pa. Nismo si izbrali četrtfinalnega nasprotnika. Vedno gledamo samo nase. Ni res, da smo računali. Želeli smo zmagati, vendar nam v zaključku tekme ni steklo,'' je povedal Jose Calderon.

EuroBasket, četrtfinalni pari:

Srbija – Španija
Francija – Slovenija
Ukrajina – Hrvaška
Litva – Italija

V spodnjem videu si lahko pogledate posnetek zadnjega napada rednega dela tekme, s katerim so si Italijani priigrali podaljšek. Presodite sami.

Komentarjev 7
  • titty 09:07 18.september 2013.

    Tokrat se Srbska računica ni izšla. So Španci boljše računali!

  • Dido 07:19 18.september 2013.

    Morda se poročijo z njimi, ker za nas Slovence niso dovolj dobre - za njih pa so odlične ;)

  • vladek 06:59 18.september 2013.

    Taj,njihov starček,je mislil da če stopijo na parket,da se bodo nasprotniko posrali od straha,in so se predali brez borbe.Zahebo si se.Najbrž je tudi Srbima kriv JJ