Svet
16 ogledov

Vučić na poligrafu, prijeli sumljivega opazovalca

Aleksandar Vučić podpredsednik srbske vlade EPA
Srbski premier Vučič je danes prestal poligrafsko testiranje, s čimer je dokazal, da ne laže. Prijeli sumljivega člana črnogorske mafije, ki se je smukal okoli Vučićevega doma.

Premier Aleksander Vučič je bil povabljen na preizkus s poligrafom, po katerem bi bilo jasno, ali govori resnico glede svojih domnevnih povezav z nekdanjim direktorjem Kurirja. "Detektor laži je potrdil, da premier Vučić ne pozna bivšega direktorja Kurirja, da se z njim ni nikoli sestal in da mu ni nikoli ničesar ponujal v zameno za lažne obtožbe," je v zvezi z obtožbami v tabloidnem dnevniku Kurir povedal srbski notranji minister Nebojša Stefanović.

Vučić se je prostovoljno javil na testiranje, potem ko je Kurir danes na naslovnici poročal, da je Vučić skupaj s več osebami - svojim bratom Andrejem Vučićem ter lastnikom in direktorjem drugega tabloidnega dnevnika Informer Draganom Vučićevićem in Damirjem Dragićem - pred 20 dnevi od bivšega direktorja Kurirja Aleksandra Kornica zahteval, da lažno obtoži lastnika časnika Aleksandra Rodića. Za kakšne obtožbe gre, Kurir danes ni pojasnil. 

Policija bo izvedla dodatno in hitro preiskavo, ki bo pokazala, kdo in s kakšnimi cilji je organiziral širjenje laži proti premierju in skušal destabilizirati državo, je po poročanju STA še povedal minister Stefanović. 

Se pripravlja ponovitev atentata?

Policija pa je prijela nekdanjega pripadnika srbske policije, ki je v zadnjih 24 urah osemkrat opazoval Vučićev dom. Moški naj bi bil sedaj tesno povezan s črnogorsko kriminalno združbo z območja Budve in Bara. Na zaslišanju je večkrat spremenil svojo izjavo, nazadnje pa je rekel, da dela po nalogu nekoga.

"Poteka intenzivna policijska akcija, s katero želimo osvetliti dogajanje in ugotoviti motive. Maksimalno smo okrepili varnostne ukrepe zaradi resnosti razmer za premierja in druge državne funkcionarje, ki bi lahko bili ogroženi," je povedal Stefanović.

Spomin na atentat na takratnega premierja Zorana Đinđića pred 12 leti je še zelo živ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 15:22 30.november 2015.

    TEBE

  • Swap 10:50 30.november 2015.

    mogoce nas bojo pa se kaj naucili o postenosti politikov in kako jih obrovnavati

  • Swap 10:49 30.november 2015.

    Mislim da se nas zelo veliko zeli tega đ, kako bi to uresnicili?