Šport
18 ogledov

Srbiji zmaga brez točk in prazne tribune

zračno plovilo dron velikoalbanska zastava stadion JNA Beograd Srbija Albanija k EPA
Disciplinska komisija Uefe je prekinjeno tekmo med Srbijo in Albanijo registrirala z zmago domačinov (3:0), ob tem pa je vzela tri točke srbski reprezentanci. Obe zvezi je doletela enaka denarna kazen v višini 100.000 evrov. Srbija bo naslednji dve tekmi igrala pred praznimi tribunami.

Takšen razplet pomeni, da sta obe ekipi ostali praktično brez točk z omenjene tekme, saj so bili Albanci kaznovani z administrativnim porazom, medtem ko je Srbija omenjene "osvojene" točke izgubila zaradi divjanja navijačev.

Pisno obrazložitev izrečenih kazni bosta srbska in albanska nogometna zveza prejeli v petih dneh, takrat bo tudi natančno znano, zaradi katerih prestopkov so bile kazni izrečene. Po prejemu obrazložitev bosta obe zvezi imeli tri dni časa, da najavita pritožbo pri pristojni komisiji Uefe. Nato sledi petdnevni rok za oddajo pritožbe.

Kvadrokopter, zastava, pretep, prekinitev

Srbska zveza je bila v postopku zaradi pirotehničnih ekscesov navijačev, navijaških nemirov, vdora na igrišče, slabe organizacije in uporabe laserja s strani navijačev. Albanci so bili pod drobnogledom disciplinske komisije evropske krovne nogometne organizacije zaradi neprimernega transparenta in dejstva, da niso želeli nadaljevati srečanja.

Spomnimo: tekma Srbije in Albanije na stadionu JNA v Beogradu, ki je bila odigrana v sklopu kvalifikacij za Euro 2016, je bila prekinjena ob koncu prvega polčasa. Nogometaši obeh ekip so si skočili v lase, ko je Stefan Mitrović sklatil kvadrokopter, ki je nosil velikoalbansko zastavo. Na zelenico so pritekli tudi nekateri domači navijači in napadli goste, med njimi je bil tudi zloglasni Ivan Bogdanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice