Magazin > VIP
49 ogledov

Andrej Pejić sedaj ženska

andrej pejić Profimedias
Andrej Pejić je sedaj Andreja.

Andrej Pejić, maneken hrvaško-srbskih korenin, je s svojim androgenim videzom leta 2011 osvojil svet mode. Avstralec, rojen v Tuzli, pa je sedaj uradno ženska. V začetku letošnjega leta je namreč spremenil spol. "Kot transseksualna ženska upam, da bom dokazal, da si lahko po transformaciji srečen in uspešen,“ je izjavila Andreja in dodala: "Vsem mladim transseksualcem sporočam, naj se spoštujejo in naj bodo ponosni nase. Vsa bitja si zaslužijo enako obravnavo, ne glede na njihov spol ali spolno usmerjenost.“

"Že pri 13 letih sem s pomočjo interneta spoznala, kaj sem. Vedela sem, da se spremembi – da postanem ženska – ne bom mogla izogniti. To je bilo takrat še nemogoče. Svojo ženstvenost sem izražala z androgenim videzom. Tako mi svojih osebnih zadev ni bilo treba razlagati drugim,“ je mlada manekenka še izdala medijem.

Andreja je bila kot moški maneken izjemno iskana, in sicer tako za moško kot tudi za žensko modo. Med drugim je delala za Jeana Paula Gaultierja in Marca Jacobsa. Pejićeva sedaj pravi, da bo manekenka le še za ženska oblačila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.