Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

Srbski pevec Hrvatom napisal jezno pismo

Aca Lukas Facebook
Aca Lukas napisal odprto pismo vsem Hrvatom, ki ne marajo srbskih pevcev. Pravi, da se v sosednjo državo ne misli vračati.

Po tem, ko so podpisovali peticijo proti festivalu Rujanfest v zagrebškem naselju Zaprešići, ker je tam nastopalo tudi nekaj srbskih pevcev, je Aca Lukas sosedom napisal odprto pismo. Pravi, da ne bo nastopal nekje, kjer ni dobrodošel. V peticiji je pisalo, da stanovalci Zaprešićev "niso dolžni trpeti terorja srbskih izvajalcev turbo folk glasbe pevcev iz Srbije in domačih pevcev, ki izvajajo takšno glasbo“.

"O nadaljnih korakih glede koncertov na Hrvaškem bom še razmislil. Da se razumemo, s takšno odločitvijo bi razočaral več tisoč oboževalcev v tej državi, ampak tam, kjer nisem dobrodošel, nimam kaj iskati. Ne iz strahu, ampak iz principa. Ne vem, zakaj bi nastopal nekje, kjer moji nasprotniki dobivajo podporo s strani medijev in me za piko na i še popljuvajo in me označijo za 'četnika'. Žal mi je, da je tako, izključno zaradi občinstva, ki me ima rado in mislim, da me v tem primeru razumej in podpira,“ je napisal Aca Lukas in dodal, da je ponosen Srb, da se tega ne sramuje, ampak da to ne pomeni, da ne mara Hrvatov. "Razumeti morate, da sem tako ponosen Srb, kot ste vi ponosni Hrvati. Se še spomnite, da so me hoteli pretepsti, ker sem v Srbiji nosil hrvaški dres? Tako bo tudi ostalo – če Srbija ne bo igrala, navijam za Hrvaško, v vseh športnih disciplinah.“

Komentarjev 4
  • Žurnalček 18:33 05.september 2016.

    Očitno je , da ne želijo poslušati turškega zavijanja , ne pa Srbskih pevcev . Sam tale srbenda takoj na nacionalno linijo in piše odprto pismo v cirilici !

  • Žurnalček 18:31 05.september 2016.

    Ne žali mi Šiške ! Zaprešič je od ZG 20 km , nekaj takega kot Domžale ali Medvode !

  • Avatar care
    care 10:29 05.september 2016.

    Zaprešić je mestno naselje v Zagrebu podobno kot Šiška v Ljubljani ;)