Svet
36 ogledov

Srbski predsednik pobil 15 Hrvatov?

Inavguracija Tomislava Nikolića Reuters
V knjigi z naslovom Mala zgodovina Velike Srbije je avtor zapisal, da je sedanji predsednik Srbije Tomislav Nikolić na začetku vojne na območju nekdanje Jugoslavije pobil skupino starejših civilistov.


Avtor Slaven Letica je v svoji knjigi Mala zgodovina Velike Srbije zapisal, da je sedanji predsednik Srbije Tomislav Nikolić leta 1991 v Antinu pobil skupino hrvaških civilistov. Letica je prenesel obtožbe, ki sta jih v Srbiji na račun Nikolića navedla Nataša Kandić, predsednica Fonda za humanitarno pravo, in Vladimir Popović - Beba, bivši minister za informiranje.

"Ko se je zvečer napil ..."

"Bivši šef urada za informiranje v Đinđićevi vladi, Vladimir Popović, je za beograjsko televizijo B92 leta 2007 izjavil, da mu je nekdanji šef srbske službe državne varnosti Jovica Stanišić povedal, da je takratni namestnik Vojislava Šešlja Tomislav Nikolić v vasi Antin leta 1991 osebno pobil skupino civilistov. On je v to vas v zahodni Baranji prišel kot funkcionar Srbske radikalne stranke na obisk k nekemu prostovoljnemu odredu. Tam je bila prava zabava, pekel se je vol in jagnjetina. Ko se je Nikolić zvečer malo napil, je, da bi pokazal, da je tudi on 'pravi Srb', vzel kalašnikovko, zbral od deset do petnajst starejših žensk in moških, jih postrelil ter nato vrgel v bazen," je Letica zapisal v svoji knjigi.

Nikolić zanika poboj

V Antinu naj bi sicer po podatkih hrvaških institucij med vojno umrlo okrog 50 civilistov, veliko je tudi pogrešanih. V Srbiji je radikalna stranka tudi sprožila tožbo proti Kandićevi, saj je Nikolić trdil, da v Antinu ni bil nihče umorjen.

Komentarjev 7
  • privat 08:24 08.oktober 2013.

    ha ha ha ..kot cigani ..mora vas bit 10 dobro oboroženih, da napadete otroka z dudiko..ha ha ..slišal sem jaz vaše junaške zgodbe..a zdaj kot trofazna nokia

  • Avatar čavez
    čavez 14:50 07.oktober 2013.

    Malo.

  • rok_eu 10:58 07.oktober 2013.

    VRJAMEM !!!!