Svet
23 ogledov

Srečanje Trump - Merkel danes odpovedano

Prvi govor Donalda Trumpa pred kongresniki EPA
Iz Bele hiše so sporočili, da so zaradi snežnega neurja, ki ga pričakujejo v Washingtonu, na petek preložili prvo srečanje nemške kanclerke Angele Merkel in ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je dejal, da so odločitev sprejeli po posvetovanjih med Belo hišo in kabinetom nemške kanclerke Angele Merkel. Preložitev obiska, ki je bilo predvideno v torek, so potrdili tudi v njenem kabinetu, odločitev pa sporočili tik preden bi morala kanclerka odpotovati v Washington k Donaldu Trumpu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriški meteorologi so izdali opozorilo pred silovitim snežnim viharjem, ki naj bi oviral tudi potovanja na severovzhodu ZDA.

Predvsem glede gospodarstva

Merklovo bodo sicer na poti spremljali predsedniki upravnih odborov nekaterih nemških podjetij. Organizirali bodo tudi okroglo mizo s predstavniki podjetij in vajenci, saj naj bi med drugim govorili o praktičnem usposabljanju delavcev.

Kanclerka je pred obiskom poudarila pomen dobrih trgovinskih odnosov. "ZDA so osrednji trgovski partner za Nemčijo in tudi za celo Evropsko unijo," je dajala na srečanju z zveznim združenjem nemške industrije (BDI).

Iz Bele hiše so sicer sporočili, da bo srečanje namenjeno predvsem začetku osebnih odnosov med voditeljema, Trumpa pa menda zanimajo izkušnje Merklove glede odnosov z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.